Nå kommer den

Peugeot bekrefter at den nye kupeen 308 RCZ er like rundt hjørnet. Her er de første bildene av bildene av bilen, eller rettere sagt deler av bilen.

Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i.  Foto: Peugeot
Desember kan by på kun to nye biler. Det er dermed årets stilleste måned vi er inne i. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, dette er litt av en bil, i den betydning av bildene faktisk bare viser litt av bilen, en slags teaser. Bildene er likevel interessante. For det første går det an å se ganske mye av hvordan bilen blir seendes ut. For det andre er det faktum at Peugeot bekrefter at bilen kommer om kort tid også verdt å nevne.

Disse bildene viser med tydelighet at den spesielle bakruten fra konseptbilen i 2007 blir med over i produksjonsversjonen. Dette er Peugeots klart spenstigste bil designmessig.

En av Peugeots morsomste

Trolig blir den det når det kommer til kjøreegenskaper også. Dette er en rendyrket sportskupé med et lavt tyngdepunkt og antagelig et ganske sportslig oppsett. Peugeot kan lage gode kjøreegenskaper når de vil. I dagens modellrekke er det nok 207 RC som er det aller beste eksempelet på dette, men også 308-plattformen som denne bilen er basert på er absolutt brukbar i så måte.

Flere motorer

Til glede for norske interessenter blir det trolig et par forholdsvis norgesvennlig motorer å finne i denne bilen. Vi tipper i alle fall at en 1,6-liters bensinturbo på 150 hester, samt en 2,0-liters diesel kommer. En høyeffektversjon av førstnevnte bensinmotor kommer nok også, trolig med godt over 200 hester og et forholdsvis lavt forbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer