Nå kommer elbilene bakfra

Navnene på toppen av salgslista er kjente, men litt lenger ned kommer overraskelsene.

Mitsubishi kommer sterkt med ASX i sortimentet.  Foto: Knut Moberg
Mitsubishi kommer sterkt med ASX i sortimentet. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen kan gjøre noe med Volkswagen Golf, som fremdeles er Norges klart mest solgte bil. Etter den følger Toyota Avensis, Toyota Auris og nye Volkswagen Passat. Ikke overraskende er det dermed også Volkswagen og Toyota som leder merkestatistikken, foran Ford og Volvo.

Den største overraskelsen finner vi på femteplassen, som Mitsubishi har inntatt med et solid byks i form av en salgsøkning på hele 160 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Den kompakte SUVen ASX selger godt og ligger på en åttendeplass på modellstatistikken. I tillegg er velkjente Outlander også med på å dra lasset, men også elbilen i-Miev har nå begynt å gjøre seg gjeldende på statistikkene.

El-power

Samlet sett utgjør elbilene en økende andel av nybilene, med 1,9 prosent av det totale salget i mars, i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken. I tillegg kommer en hybridandel på 3,6 prosent. Det begynner med andre ord å bli en merkbar andel av nybilene som har en eller annen form for elmotor.

Det er for øvrig ikke bare Mitsubishi som har begynt å selge elbiler. Også Peugeot og Citroën har sluppet henholdsvis iOn og C-Zero. Disse utgjør et trekløver sammen med Mitsubishi i-Miev og svært lite skiller dem fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer