Registreringsskilt for Elbil

Nå kommer EV-skiltene på veien

I løpet av sommeren blir det tomt for registreringsskilt med EK. Da får elbilistene det endelig som de vil.

EVIG FRYD: Generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening gleder seg over at EV-skilter i sommer skal ta over for EK-skiltene, som kjennemerke på norske elbiler. Foto: Elbilforeningen
EVIG FRYD: Generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening gleder seg over at EV-skilter i sommer skal ta over for EK-skiltene, som kjennemerke på norske elbiler. Foto: Elbilforeningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Halvannet år. Det er min spådom, sier generalsekretær Christina Bu i en pressemelding fra Norsk elbilforening.

Allerede i romjula i fjor skrev Dinside om at EV-skilter vil overta som ny bokstavkombinasjon på registreringsskiltene for elbiler. Det gikk tomt for «EL» i 2016 - etter hele 19 år med bokstavkombinasjonen.

På bare to år har vi nå allerede kommet til «EK 93472» - mens vi på kvelden 20. desember i 2017 hadde registrert 56.135 kjøretøy med EK-bokstavene. I løpet av sommeren vil trolig skiltet med nummer «99999» forsvinne. Da tar «EV 10000» over.

Og Elbilforeningens generalsekretær tror altså ikke den nye kombinasjonen vil vare lenger enn fram til vinteren 2019-2020.

Har ventet lenge

«EL» er kort for «elektrisk», «EK» står for «elektrisk kjøretøy», mens «EV» er den internasjonale forkortelsen for «electric vehicle» - altså «elektrisk kjøretøy», akkurat som forgjengeren.

Elbilforeningen ville imidlertid ha EV-skilter allerede i 2015, men ble ikke hørt da avgjørelsen om «EK» ble tatt.

- Norske elbiler bør fortsette med lett gjenkjennelige registreringsskilt. Nå kan vi sørge for at skiltene også får internasjonal betydning. Vi ønsker derfor «EV» som neste skiltserie, uttalte generalsekretær Christina Bu den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer