Gjennomsnittsmåling i tre nye tuneller

Nå kommer fartsmåling hit

På dagen én måned etter at Frp forlot regjeringen har Samferdselsdepartementet besluttet at streknings-ATK skal iverksettes i tre nye tuneller.

INNFØRER NYE GJENNOMSNITSMÅLINGER: På dagen én måned etter at Frp meldte seg ut av regjeringen har samferdselsdepartementet besluttet å innføre streknings-ATK i tre nye tuneller i Norge. Tunellen på bildet er et illustrasjonsfoto fra Bømlafjordtunnelen. Foto: NTB Scanpix
INNFØRER NYE GJENNOMSNITSMÅLINGER: På dagen én måned etter at Frp meldte seg ut av regjeringen har samferdselsdepartementet besluttet å innføre streknings-ATK i tre nye tuneller i Norge. Tunellen på bildet er et illustrasjonsfoto fra Bømlafjordtunnelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter søknad fra Statens vegvesen innvilger Samferdselsdepartementet at gjennomsnittsmåling - såkalt streknings-ATK - iverksettes i tre nye tuneller i Møre og Romsdal og Vestfold og Telemark:

  • Møre og Romsdal: Ellingsøytunnelen og Valderøytunnelen (Ålesundstunnelene, «Ålesund-Vigra-forbindelsen») på riksvei 658
  • Vestfold og Telemark: Mælefjelltunnelen på E 134.

Ifølge departementet har de aktuelle strekningene alle dokumentert høy gjennomsnittsfart. Ålesundstunnelene har også hatt mange ulykker, mens det i Mælefjelltunnelen jevnlig måles hastigheter på over 200 km/t.

– Gjennomsnittsmåling av fart begrenser antallet drepte og hardt skadde med 50 prosent på ulykkesutsatte strekninger. Det er altså et meget godt verktøy som jeg vil bruke der det trengs mest. Jeg er glad for at vi nå tar det i bruk i Ålesundstunnelene og i Mælefjelltunnelen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Lytter til bekymringer

Den ferske ministeren sier departementet har lyttet til bekymringene og de faglige rådene de har fått som har kommer i forbindelse med høy fart i disse tunellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.