Nå kommer nye Chevrolet Camaro

Muskler og brøl! Med Toyota glefsende i hælene er det klart at GM ikke kan la en publikumsmagnet som Camaro forbli urealisert. Ferske bilder av den snart produksjonsferdige muskelbilen.

Publisert
Sist oppdatert

GMs styreformann Rick Wagoner bekreftet idag produksjonsplanene for nye Chervrolet Camaro på en pressekonferanse i Traverse City i Michigan. Det betyr at ikonet, som ble solgt i 4,8 millioner eksemplarer fra 1967 til 2002, vil få en etterfølger fra og med 2009.

Fra konsept til produksjon

Helt siden nye Ford Mustang kom i salg høsten 2004, har spekulasjoner og rykter gått om GMs svar på tiltale i den nypopulære muskelbilklassen. Mye av svaret kom med konseptbilen Chevrolet Camaro på Detroitmessen i januar i år. Les artikkelen her. Nå er det altså åpenbart at konseptbilen har falt tilstrekkelig i smak hos publikum til å settes i produksjon.

Sommeren 2008

Tidsperspektivet er produksjonsstart mot slutten av 2008 og salg fra tidlig i 2009.Spørsmålet er selvsagt hvordan myndigheter og forbrukeres lommebøker takler høyre drivstoffpriser når den tid kommer. I konseptutgaven av Camaro sitter en heftig seksliters V8er med rundt 400 hestekrefter. Noen tanker om drivstofføkonomi har GM likevel gjort seg, for blant annet vil fire sylindre kobles ut ved lav belastning. Om det blir tilfelle på den ferdige bilen er foreløpig usikkert. Det er forventet at den leveres med tre motorer; En V6 og to V8ere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer