Nå kommer nye Chevrolet Camaro

Muskler og brøl! Med Toyota glefsende i hælene er det klart at GM ikke kan la en publikumsmagnet som Camaro forbli urealisert. Ferske bilder av den snart produksjonsferdige muskelbilen.

Publisert
Sist oppdatert
Nå kommer nye Chevrolet Camaro

Nå kommer nye Chevrolet Camaro

 1. Store bilder
Nå kommer nye Chevrolet Camaro


GMs styreformann Rick Wagoner bekreftet idag produksjonsplanene for nye Chervrolet Camaro på en pressekonferanse i Traverse City i Michigan. Det betyr at ikonet, som ble solgt i 4,8 millioner eksemplarer fra 1967 til 2002, vil få en etterfølger fra og med 2009.

Fra konsept til produksjon

Helt siden nye Ford Mustang kom i salg høsten 2004, har spekulasjoner og rykter gått om GMs svar på tiltale i den nypopulære muskelbilklassen. Mye av svaret kom med konseptbilen Chevrolet Camaro på Detroitmessen i januar i år. Les artikkelen her. Nå er det altså åpenbart at konseptbilen har falt tilstrekkelig i smak hos publikum til å settes i produksjon.

Sommeren 2008

Nå kommer nye Chevrolet Camaro
Nå kommer nye Chevrolet Camaro
Nå kommer nye Chevrolet Camaro


Tidsperspektivet er produksjonsstart mot slutten av 2008 og salg fra tidlig i 2009.Spørsmålet er selvsagt hvordan myndigheter og forbrukeres lommebøker takler høyre drivstoffpriser når den tid kommer. I konseptutgaven av Camaro sitter en heftig seksliters V8er med rundt 400 hestekrefter. Noen tanker om drivstofføkonomi har GM likevel gjort seg, for blant annet vil fire sylindre kobles ut ved lav belastning. Om det blir tilfelle på den ferdige bilen er foreløpig usikkert. Det er forventet at den leveres med tre motorer; En V6 og to V8ere.

Nostalgi og trend

Camaroen er som man ser en todørs sportskupé og vil bli bygget på samme plattform som Pontiac GTO. Bilen er ganske kompakt, med målene 473 centimeter lengde, 202 centimeter bred og kun 134 centimeter høy.
Produksjonsbilen vil, til fans'ens glede, være nærmest identisk med konseptbilen, som er en moderne tolkning av designen fra 1969 - av mange regnet som den virkelig originaole og klassiske Camaroen. Fra kilder som har besøkt utviklingsteamet og faktisk kjørt konseptbilen opplyses det at eksempelvis det lave taket og de sinna, smale vinduene har blitt kjempet igjennom. Da får man garantert en mørk grottestemning inni der. Om de i tillegg beholder det oppsiktsvekkende instrumentarrangementet med runde klokker i det som ser ut som firkantede, fargede glassaskebegre, ja da blir nok Batman-følelsen komplett.

Solide hjul

Konseptbilen står for øvrig på digre 21-tommers (foran) og 22-tommers (bak) hjul. Det er selvsagt er sterkt medvirkende til det muskuløse inntrykket. Når bilen omsider blir tilgjengelig for salg, kommer nærmeste konkurrenter til å være Ford Mustang og kommende Dodge Challenger.

Men ikke i Europa?

Et betydelig spørsmål er om bilen, når den kommer, blir å finne i Europa i det hele tatt.
- I forbindelse med at Daewoo har fått Chevrolet-navnet, fases US-Chevroletene ut fra hele det europeiske markedet, forteller markedssjef Håkon Wirak hos Bergheim Auto Salg AS, som i dag er regionalt markedskontor for Chevrolet i Norge. En konsekvens av dette er at Bergheim nå går over til å importere GMC-biler i stedet.

 • Store bilder finner du her.

  Her finner du mer Chevrolet-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer