Nå kommer personlige bilskilt i flere størrelser

– Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier Knut Arild Hareide.

PERSONLIGE BILSKILT: Denne uka kan du bestille personlige i flere størrelser. Foto: Statens vegvesen
PERSONLIGE BILSKILT: Denne uka kan du bestille personlige i flere størrelser. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert

– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Fra 16. juni kan man søke om personlige bilskilt i flere størrelser. Jeg vet at mange bilentusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

I 2017 ble det tillatt med personlige bilskilt i normal størrelse i Norge. Nå åpner regjeringen opp for at personlige kjennemerker kan komme i både store og små størrelser, samt for ulike kjøretøy.

– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier Hareide.

Flere størrelser

De vanlige bilskiltene i Norge har et mål på 52x11 centimeter, men fra 15. juni blir personlige kjennemerker tilgjengelig på skilt i flere størrelser:

  • «Stort-høyt» (34 cm x 21 centimeter)
  • «Lite-smalt» (30 cm x 8,5 centimeter)
  • «Lite-høyt» (22 cm x 15 centimeter)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 centimeter)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 centimeter).

De nye skiltene kan bestilles fra 16. juni og prisen er på 9000 kroner.

– Nå vil enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer