Nå kommer regningen

Eiere av 3,4 millioner kjøretøy får kravet nå.

SENDES UT NÅ: Kravet om årsavgift går ut nå. Men denne regningen må du betale, selv om du ikke får den. Foto: PER ERVLAND
SENDES UT NÅ: Kravet om årsavgift går ut nå. Men denne regningen må du betale, selv om du ikke får den. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå sender Tollvesenet ut krav om årsavgift til eiere av 3,4 millioner kjøretøy i Norge. Årets krav går ut til hele 75.000 flere kjøretøy enn i fjor, og samlet sendes det ut krav om 8,47 milliarder kroner i avgifter. Av dette avkreves mer enn en milliard i Akershus fylke alene.

Ikke oppbevar disse papirene i bilen

Kan du slippe unna?

Årets frist for betaling er 21. mars. Leverte du skiltene på kjøretøyet til en trafikkstasjon innen 31. desember i fjor, slipper du årsavgift for 2011.

Vil du slippe unna å betale på et kjøretøy som uansett snart har gjort jobben sin, har du imidlertid fortsatt tid på deg til å vrake kjøretøyet. Leverer du doningen på godkjent bilopphuggeri eller oppsamlingsplass innen betalingsfristen, slipper du årsavgiften, og kan istedet cashe inn vrakpanten.

Vrakpanten er på 1.500 kroner, mens årsavgiften i år er pålydende 2.840 kroner for biler under 7.500 kg, og 3.305 for biler over 7.500 kg eller dieselbiler uten partikkelfilter. For MC er årsavgiften 1.735 kroner. For Elbil slipper du unna med 400 kroner, sammen med moped, traktor, veteranbil for eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer