Amerikanske bilskilt

Nå kommer skiltene til Norge

Snart kan du se norskregistrerte biler med amerikanske kjennemerker på veiene. Og snart blir tilbudet enda bedre.

I USA: Slik kan amerikanske bilskilter se ut. Nå kan de straks skaffes til amerikanske biler i Norge også. Foto: Bjørn Eirik Loftås
I USA: Slik kan amerikanske bilskilter se ut. Nå kan de straks skaffes til amerikanske biler i Norge også. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Eiere av amerikanske biler i Norge har etterspurt amerikanske bilskilt lenge, og nå kommer de. Den nye skilttypen skal etter planen lanseres 26. oktober i år, forteller samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding torsdag.

De amerikanske bilskiltene er på 30,3 cm ganger 15,3 cm, og bokstaver og tall plasseres på to rader. Til sammenligning er vanlige norske skilter enten 52 cm ganger 11 cm (smal versjon) eller 34 cm ganger 21 cm (høy versjon).

Enkel registrering

For å gjøre det enklere for bileiere legges det opp til at de bare kan sende bilder som dokumentasjon, for å vise at bilen har behov for de «amerikanske» kjennemerkene, i stedet for at de må møte opp med bilen for fremvisning. Statens vegvesen vil også lagerføre skiltene slik at små kjennemerker og kjennemerker med amerikansk størrelse kan tildeles ved registrering.

Det vil fortsatt være krav om at gamle kjennemerkene er innlevert før nye sendes til kunde i postoppkrav eller leveres ut fra trafikkstasjonen.

- Skiltene kan tildeles biler hvor det ellers ville vært behov for tilpasninger for å få montert stort kjennemerke, forklarer Hareide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer