World Car of the Year - 2018

Nå lager Volvo
«verdens beste biler»

Svensk-kinesiske Volvo har tatt storeslem. Nå innehar de titlene for både Europas og verdens beste biler.

VERDENSDOMINANS: For én måned siden vant Volvo XC40 tittelen Årets bil i Europa. Nå har Volvo XC60 (bildet) gått til topps i kåringen Årets bil i verden. Foto: Fred Magne Skillebæk
VERDENSDOMINANS: For én måned siden vant Volvo XC40 tittelen Årets bil i Europa. Nå har Volvo XC60 (bildet) gått til topps i kåringen Årets bil i verden. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mer enn én måned siden Volvo XC40 stakk av med den gjeve tittelen «Årets bil i Europa».

I Genève i mars slo SUV-en blant annet Alfa Romeo Stelvio, Audi A8 og BMW 5-serie i finalen, til tross for at Dinside aldri har gitt bilen toppscore i våre tester.

Se de to testene her: Førsteinntrykk fra Spania: «Volvo med full pakke» og testet i Norge: «Kompakt storbilfølelse». ​

Verdens beste bil

I forrige uke skjedde imidlertid det utrolige. For da juryen for Årets bil i verden (World COTY) skulle offentliggjøre vinneren fra New York-bilmessa, var det nok en gang Volvo som stakk av med seieren.

Denne gangen var det imidlertid storebror, SUV-en Volvo XC60, som gikk til topps. Denne med konkurranse fra Mazda CX-5 og Range Rover Velar på oppløpssiden.

– Jeg er glad for å se at selskapets produktinvesteringer lønner seg, sier Håkan Samuelsson, konsernsjef for Volvo Cars, ifølge svenske Automotorsport.

– Vi står overfor tøff konkurranse, men denne prisen viser at Volvo har den rette kombinasjonen av design, tilkobling og sikkerhet som appellerer til kunder over hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer