Nå må du huske det selv

Heretter må du selv følge med på når bilen din skal inn på EU-kontroll.

Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Per Ervland
Statens vegvesen vil heretter informere deg om kjøretøykontroll i sammenheng med utsending av oblater. Du vil ikke lenger få noen spesifikk påminnelse om den periodiske kjøretøykontrollen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser seg nemlig nå at Statens Vegvesen i slutten av september i år sluttet å sende ut påminnelser om "periodisk kjøretøykontroll", eller EU-kontrollen som den ofte kalles.

- Dette gjorde vi av både økonomiske og miljømessige årsaker. Utsendingen av disse påminnelsene kostet rundt fem millioner kroner årlig. Dessuten genererte utsendelsen store mengder papir i form av selve påminnelsen og konvolutten, sier Trond Robert Larsen, juridisk rådgiver i Seksjon for transporttilsyn i Statens Vegvesen Vegdirektoratet.

Lett å finne ut

I stedet har Vegvesenet bestemt seg for å gi bileiere denne informasjonen i sammenheng med utsendelsen av oblatene som foregår i perioden juni til august hvert år.

- Dessuten kan du lett finne ut når din bil skal til kontroll, både på våre internettsider og via SMS, sier Larsen, og legger til:

- Det er viktig å minne om at eier uansett har plikt til uoppfordret å fremstille kjøretøyet til kontroll slik at det kan bli kontrollert og godkjent til riktig tid.

Vil fortsatt purre

Men hvis du likevel skulle glemme å gjennomføre den periodiske kjøretøykontrollen, vil Vegvesenet også i fortsettelsen gi deg litt hjelp på veien. Etaten vil nemlig fortsatt sende ut en purringer til dem som ikke gjennomfører EU-kontrollen innen fristens utløp. Disse vil motta et brev som inneholder informasjon om at bilen vil bli avskiltet hvis kontrollen ikke gjennomføres innen én måned etter den opprinnelige fristen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer