Grønt førerkort

Nå må fører­kortet fornyes

Allerede 1. januar 2020 er det for sent å fornye disse førerkortene.

NOEN MÅ UT: De gamle, store og grønne førerkortene må byttes ut innen årsskiftet. Andre førerkort har litt lenger tidsfrist. Foto: NTB Scanpix
NOEN MÅ UT: De gamle, store og grønne førerkortene må byttes ut innen årsskiftet. Andre førerkort har litt lenger tidsfrist. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge Statens vegvesen er det 9.000 personer i Norge som fortsatt må skynde seg å fornye førerkortene sine. I oktober sendte vegvesenet ut varsel til 8.000 personer, av dem er det 6.000 som fortsatt ikke har fornyet førerkortet.

- I tillegg kommer de tre tusen vi ikke har mobilnummer til. De som fortsatt ønsker å kjøre bil må nå skynde seg å fornye førerkortet før nyttår, sier Synnøve Vebostad, leder for førerkortkontoret i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Dermed er det 9.000 personer som ikke har fornyet, og 1. januar 2020 er det for sent å fornye de eldste førerkortene - de som ser ut som ei lita grønn bok.

Kan være stengt

Merk deg at du faktisk må møte opp på en av Vegvesenets 77 trafikkstasjoner i Norge, medbrakt gyldig legitimasjon, for å fornye førerkortet.

- Der tar man et nytt bilde og betaler, før nytt førerkort bestilles i skranken, forklarer Elisabeth Sanneland ved førerkortkontoret overfor Dinside.

Og like viktig; Det er for sent å møte opp 1. januar - da er i så fall det gamle førerkortet ugyldig. Og uka før er det romjul, når mange av trafikkstasjonene er stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer