Nå også på norsk

Europas største nettside for bruktbiler - på norsk.

Nå også på norsk
Publisert
Sist oppdatert

En genial løsning vi har ventet på har endelig dukket opp. Den egner seg ypperlig for dem som vurderer bruktimport av bil. Den mest brukte søkemotoren for bruktbiler i Europa er www.mobile.de. Der selges biler fra flere europeiske land, og er et særdeles egnet sted å søke om man skal hente hjem en bil på egenhånd. Nå er siden også kommet med norsk språk, med domenet www.mobile24.no, og gladnyhetene stopper ikke der.

Sjekk ut vår egen importkalkulator

Egen kalkulator

Vi får svært ofte spørsmål relatert til kostnader rundt det å importere bil, og vår importkalkulator er en av de mest brukte verktøyene våre. På den nye nettsiden, som i det store og hele er en norsk versjon av den tyske siden, så får du faktisk prisen ferdig kalkulert og presentert med den summen bilen koster deg ferdig på gata i Norge.

– Det eneste vi ikke har tatt med i beregningen er kostnaden for å få bilen hjem til Norge, forteller Erling Stavheim fra mobile24.no. Årsaken til dette er at det finnes flere måter å få bilen hjem på, med forskjellige priser, og at mange velger å hente bilen selv.

Husk: På importbiler er det ikke omregistreringsavgift. Avgiften for å omregistrere biler kjøpt i Norge kan du finne her.

Mva-trollet

En av tingene som må tas med i kalkuleringen er hvorvidt det er tysk merverdiavgift som kan trekkes fra på bilen du kjøper. Dette står stort sett alltid spesifisert i annonsene på den tyske versjonen av mobile. I den norske versjonen er dette allerede trukket fra, og deretter tillagt norsk merverdiavgift på kjøpesummen.

I den ferdig kalkulerte prisen er med andre ord alle variabler tatt med, unntatt frakt eller henting av bilen. Eventuelle prutningsmonn er naturligvis heller ikke tatt med.

Slik gjør du et trygt bilkjøp

Norsk base?

Nettsiden www.mobile24.no er utviklet av en stor tysk utvikler av søkemotorer, og tilrettelagt for det norske firmaet som står bak nettsiden, forteller Stavheim. På spørsmål om hvorvidt de også ser på en løsning for kjøp og salg av biler innen Norge får vi som svar at de ikke ønsker å kommentere fremtidige løsninger, men at vi i så fall kan komme tilbake til det på et seinere tidspunkt.

1,3 millioner kjøretøy

På mobile.de ligger det over 1,3 millioner biler til salgs, og så godt som alle er med på den norske. Også motorsyklene er med over. Det eneste som er luket vekk er kjøretøy med en pris på under 500 Euro, eller så, avslutter Stavheim. Er du i markedet, og vurderer egenimport, så anbefaler vi faktisk å gi nettsiden en visitt.

OPPDATERT: mobile24.no melder at de på grunn av stor pågang trenger en serveroppdatering. Serverprosessen vil derfor gå noe tregere de neste 24 timene (frem til 3.august kl. 10.00).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer