Tesla Supercharger blir 51 prosent dyrere

Nå øker Tesla prisene

Først var de gratis, så måtte man betale. Nå skrur Tesla prisene betydelig opp på elbil-laderne sine.

TESLA ØKER PRISEN: Fra og med i dag koster det 51 prosent mer å fylle strøm på Teslas egne hurtigladere, kalt «Supercharger». Foto: Øystein B. Fossum
TESLA ØKER PRISEN: Fra og med i dag koster det 51 prosent mer å fylle strøm på Teslas egne hurtigladere, kalt «Supercharger». Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag, tirsdag 2. februar, øker Tesla prisene på de såkalte superladerne sine i Norge. Og det er ikke snakk om en liten økning eller justering etter konsumprisindeksen (inflasjon) heller.

Nei. Tesla øker prisen med over 51 prosent, fra 1,7 kroner pr kWt, til 2,57 kroner for kilowatttimen.

Som i dag vil prisene fortsatt kunne variere på enkelte steder, med utgangspunkt i lokale forhold, melder selskapet.

Gapet i ferd med å tettes?

Dette er første gang elbilprodusenten øker prisen på superladerne i Norge på to år, etter at de i 2019 justerte den opp fra 1,40 til 1,70 kroner per kWt. Fram til januar 2017 var lading gratis for alle Tesla-eiere.

Tesla har alltid hatt et stort fortrinn når det kommer til elbillading her i landet. Ikke bare har det vært gratis eller billig, men det har også gått raskt unna, med en ladeeffekt på opptil 250 kW.

Etter dagens prisøkning vil Tesla dessuten fortsatt være rimeligere enn konkurrentene, der for eksempel Circle K tar 4,99 kr per kWt (lynlading/150 kW) for registrerte kunder.

En annen stor aktør, Fortum, tar to kroner i minuttet, pluss 2,50 kroner per kWt for lynlading (opptil 175 kW).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer