Nå ryker skiltene

Eier du en av 128.182 biler som mangler dette?

Publisert
Sist oppdatert

- Bikkja spiste dem, svigermor henta posten i feil postkasse, ungene tok dem til frimerkesamlinga si, eller de havna rett og slett i feil skuff.

Unnskyldningene for manglende oblater på bilskiltene er mange, det kan Statens Vegvesen fortelle. Men fra i morgen kan skiltet ryke om du ikke har det riktige, gule oblatet på plass, uansett forklaring.

Siste utsendelse 30. juli

Statens Vegvesen har stoppet utsendelse av gule oblater. Det skjedde 30. juli i god tid før fristen for å sette de på bilen som er i dag.

Dette må være i orden før oblatene sendes ut:

•Årsavgiften må være betalt.•Forsikringen må være betalt.•Bilen må ha godkjent EU-kontroll.•Det kan ikke foreligge avskiltingsbegjæring.

Bileiere som har dette i orden før 30. juli har fått oblatene tilsendt.

Kjører du bil fra og med 14. august uten riktige oblater, ryker skiltene. 128.182 kjøretøy er nå i faresonen, da de ikke er tildelt oblater pga. manglende årsavgift, EU-kontroll, forsikring eller andre forhold. I Buskerud, Aust-Agder, Vestfold, Hedmark og Svalbard er det relativt sett flest unnasluntrere. De beste betalerne finner vi i Troms, Nordland og Sogn og Fjordane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.