Nå satser Skoda på SUV og firehjulstrekk

Skoda utvider modellprogrammet og kommer med tre nye biler allerede de neste 24 månedene.

TANKESPINN: Skoda Vision S er en indikasjon på noe som kommer. Flere nyheter vises i mars, på bilutstillingen i Geneve.   Foto: SKODA
TANKESPINN: Skoda Vision S er en indikasjon på noe som kommer. Flere nyheter vises i mars, på bilutstillingen i Geneve. Foto: SKODA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden Skoda ble tatt over av VW-konsernet for 25 år siden, har de utvidet modellporteføljen og laget stadig mer interessante biler.

Sett denne? Slik er nye Skoda Superb stv.

Samtidig har det vært klart at de ikke skulle lage biler som kan konkurrere med de andre merkene i konsernet. Det blir det nå slutt på. Kilder hos Skoda forteller at strategien er endret.

Tsjekkerne skal nå få tilgang på den ferskeste teknologien, og de har ingen restriksjoner mot å lage så bra biler de bare kan.

Først ut er SUV-modellene. Ettersom SUV er den bilklassen som øker mest i Europa, vil Skoda presentere intet mindre enn tre nye modeller de neste to årene.

TRE ALTERNATIVER: Skoda Vision S er bare en av tre kommende SUV fra merket.   Foto: SKODA
TRE ALTERNATIVER: Skoda Vision S er bare en av tre kommende SUV fra merket. Foto: SKODA Vis mer


Ny sjuseters Skoda-SUV

Den første bilen kommer allerede mot slutten av året i år, og det blir en sjuseters SUV på 4,7 meter. Modellnavnet offentliggjøres først i mai, men det spekuleres heftig på ulike nettforum om navnet blir Kodiak.

Les også: Her er 25 gode SUV-alternativer

SATSER PÅ SUV: Zbyněk Stra¨kraba hos Skoda sier firehjulstrekk og SUV blir satsingsområder for Skoda framover.  Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
SATSER PÅ SUV: Zbyněk Stra¨kraba hos Skoda sier firehjulstrekk og SUV blir satsingsområder for Skoda framover. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer

- 4x4 og SUV er framtiden for Skoda. Vi kommer først med en 7-seters SUV i høst, som vil bli vist på bilutstillingen i Paris. Senere vil vi komme med en ny Yeti, som vil få enda mer SUV-preg. Så kommer det litt senere også en mindre SUV under den, forteller Zbyněk Straskraba, ansvarlig for produkt- og teknologikommunikasjon hos bilprodusenten.


Han forteller videre at Skoda også vil komme med en coupe-SUV, à la BMW X6, som i første omgang er tiltenkt det kinesisiske markedet.

- Hva med elbiler og ladbare hybrider, vil ikke Skoda produsere det?

- Jo, det er også noe vi vurderer, men det vil bli senere. Teknologien som ligger i slike biler er kostbar, og så lenge det ikke er flere land som har incentivordninger for dette, slik Norge har, så vil de fort bli for dyre. Da begrenser markedet seg, forteller Straskraba.

Les mer: Hybrid eller ladbar hybrid? Dette må du lese før du velger!

Den nye stor-SUV-en skal få samme romslighet som Superb og dele mange designtrekk med storbilen som kom i fjor. Den vil trolig også dele den samme drivlinjen, som betyr bensinmotor fra 1,4-liter med turbo og 1,6-liters dieselmotor. Modellen skal posisjoneres mot stor-SUV-ene Hyundai Santa Fe og Kia Sorento.

Skoda introduserte firehjulstrekk på sine biler i 1999, da på Octavia. Siden har både Superb og Yeti blitt tilgjengelig med det attraktive tilbehøret. Ettersom salget av firehjulsdrevne biler i 2015 endte på rekordhøye 37,7 prosent, ligger Skoda nå an til en pen salgsvekst framover i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer