Nå skal de lage biler også

Hva det dreier seg om? Jo, en konseptbil som Citroën skal vise i Paris.

Nå skal de lage biler også
Publisert
Sist oppdatert

Krokodillen er Lacostes velkjente symbol og befinner seg snodig nok på en bil av merket Citroën. De to merkene har med andre ord samarbeidet om denne showbilen som heter Citroën Lacoste Concept.

Variasjon

Citroën har en velkjent og lang tradisjon med spennende prototyper og konseptbiler. Mange har vært rene showbiler mens andre har gått over i fasen som produksjonsbil, stort sett med ganske omfattende endringer. De fleste har uansett vært brukt til å prøve ut nye ideer enten innen design eller teknologi (eksempelvis dieselhybrid-løsninger).

Konseptene spiller på en stor variasjon av temaer, fra urbane livsstilsstudier til buldrende supersportskonsepter via terrengbilstudier og en rekke økologiske og miljøorienterte konsepter.

Vi har skrevet om flere av disse ganske nylig - sist ut var det nydelige luksuskonseptet Métropolis - og du får en oversikt med en god del spenstige bilder ved å klikke her.

Trend og fritid

Citroën Lacoste Concept kommer til å dele stand med Citroëns mer direkte matnyttige kompaktbiler, nye Citroën C4 og den mer premium-orienterte DS4. Citroën er et merke i fremgang, både når det gjelder resultater globalt, og når det gjelder produktkvalitet og design. Det vises av et økende spenn i produksjonslinjene.

Lacoste-konsepte befinner seg mer i den lavere enden av skalaen, i det minste størrelsesmessig, men spiller på trender, mote og fritid. Taket er en svært original tolkning av targa-konseptet med et sentral buet stag og en automatisk opplåsbar kalesje.


Liten bil

Lacoste-krokodillen har sømmer og linjer som minner om fritidsskjortene, tennisnettmønster og svært spesielle felgene som kan minne om golfballer. Bilen er altså liten - den måler ikke mer enn 345 centimeter i lengden - men riktignok såpass som 180 i bredden - og 152 i høyden. Akselavstanden er 230 centimeter. Bilen er altså på størrelse med en A-segment-bil som C1.

På det mekaniske plan vites ikke mye annet enn at drivkilden er en sterk 3-sylindret bensinmotor.

Vi regner med å få vite mer når bilen blir å se på messen i Paris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer