Volvo og Mercedes

Nå skal de samarbeide

Om noen år kan Volvo og Mercedes kjøre rundt med like motorer, utviklet av svenskene.

SKAL SAMARBEIDE: Volvo-eier Geely har kjøpt 10 prosent av Mercedes-eier Daimler. Det gjør at de to merkene trolig skal samarbeide om utvikling av forbrenningsmotorer. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix/Reuters
SKAL SAMARBEIDE: Volvo-eier Geely har kjøpt 10 prosent av Mercedes-eier Daimler. Det gjør at de to merkene trolig skal samarbeide om utvikling av forbrenningsmotorer. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske Volvo-eieren, Geely, kjøpte i fjor ti prosent av den tyske bilprodusenten Daimler, selskapet som eier Mercedes-Benz. Nå melder Automobilwoche at de to konsernene naturlig nok skal samarbeide.

Dette samarbeidet skal gjelde utvikling av forbrenningsmotorer. Også andre samarbeid skal være aktuelle.

Kilder hos både Volvo Cars og Daimler bekrefter overfor det tyske nettstedet at samtaler er igang mellom selskapene og at utviklingen er positiv, men at det fortsatt er for tidlig å fortelle noe konkret. Saken er også gjengitt av det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

Samarbeid nødvendig

Det som imidlertid er sikkert, er at bilprodusentene framover må kutte kostnader og at samarbeid mellom store bilmerker har heller blitt regelen, framfor unntaket. Sist var det PSA (Opel, Peugeot, Citroën og DS) og FCA (Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Lancia, Jeep, Maserati og Ram), som i slutten av 2019 bestemte seg for å fusjonere.

Nå er det imidlertid ingen planer om fusjon mellom Geely og Daimler - eller Volvo og Mercedes - men det er likefullt et behov for å samarbeide. Dette blir i stor grad presset fram av handelskrigen mellom Kina og USA, samtidig som det kreves store investeringer innen både elektriske biler og autonom teknologi, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer