Jukse på førerprøven

Nå skal det virkelig svi å jukse på førerprøven

Den som jukser på førerprøven, bør heretter bli ilagt karantene i inntil ett år, mener regjeringen.

KARANTENE PÅ FØRERPRØVEN: Juks på førerprøven skal gi ett års karantene, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: NTB Scanpix
KARANTENE PÅ FØRERPRØVEN: Juks på førerprøven skal gi ett års karantene, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Å sørge for bedre trafikksikkerhet er en av regjeringens viktigste oppgaver. Derfor må vi hindre at førere som ikke er kvalifisert, slipper ut i trafikken, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Dale mener en lengre karantenetid for de som jukser enn for de som stryker både vil oppleves som rettferdig, i tillegg til å ha en avskrekkende effekt.

Fredag la regjeringen fram forslag om flere endringer i veitrafikkloven. Blant annet blir det foreslått at kandidater som jukser på førerprøven, skal kunne få inntil ett års karantenetid før de kan gå opp til ny prøve.

De siste årene har stadig flere blitt tatt i forsøk på juks. I dag får de som fusker, samme karantenetid som de som stryker, altså bare to eller fire uker før de kan ta ny prøve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer