Nå skal vrakene vekk

Ifølge Trafikketaten opptar bilvrak hele 1.400 parkeringsplasser i Oslo. I løpet av de nærmeste ukene kan disse plassene bli frigjort.

Publisert
Sist oppdatert

Det var i juli i fjor at Vegdirektoratet presenterte sitt forslag om endringer i Vegtrafikkloven. Målet med forslaget var å gi myndighetene lovhjemmel for å fjerne bilvrak som står parkert på offentlige parkeringsplasser. Vi omtalte lovforslaget og ga våre lesere muligheten til å si sin mening. Resultat: Hele 88 prosent støttet Vegdirektoratets forslag.

Positive høringsinstanser

Da høringsfristen gikk ut den 13. september i fjor, viste det seg at høringsinstansene var like positive som DinSide Motors lesere. Blant de 68 høringsinstansene som ga tilbakemelding, var hele 60 positive til forslaget.

Og tirsdag 6. juni ble vedtok Stortinget omsider å legge til følgende tekst inn i Vegtrafikklovens paragraf 17, første ledd: Registreringspliktig kjøretøy uten lovlige kjennemerker skal ikke være parkert utover 14 dager på offentlig eller privat veg skiltet med offentlige trafikkskilt.

Trer i kraft umiddelbart

Lovendringen trer i kraft umiddelbart, og innebærer faktisk en skjerping i forhold til Vegdirektoratets opprinnelige forslag, som gikk inn for at bilvrak først skulle kunne fjernes etter 30 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer