BMW Holo Active

Nå skjer det i løse luften

I januar demonstrerer BMW sin siste nyvinning på interiørfronten.

RASK UTVIKLING: Slik illustrerer BMW hvordan Halo Active Touch fungerer.
RASK UTVIKLING: Slik illustrerer BMW hvordan Halo Active Touch fungerer. Vis mer
Publisert

Allerede i dag kan BMW-sjåfører bare gjøre en fingerbevegelse i lufta, så vil lyden på musikkanlegget øke eller avta. På den anerkjente teknologimessa Consumer Electronic Show (CES) 2017 i Las Vegas i januar skal BMW demonstrere at de har tatt utviklingen enda et hakk lenger.

Da skal nemlig interiørkonseptet BMW Holo Active Touch - deres virtuelle berøringsskjerm - vises for første gang.

Det er bare dager siden vi testet den nye BMW 5-serie, som både har blitt mer raffinert og mer sporty. Ta gjerne en titt på den spennende BMW X2 også.

På samme måte som med dagens lydsystem, skal Holo Active-systemet brukes ved hjelp av fingerbevegelser. Og selv om «knappene» kun er et hologram, så skal du likevel merke at du får en fysisk følelse i fingeren, melder BMW.

Rask utvikling

Den teknologiske utviklingen skjer i et voldsomt tempo for tiden . Det er ikke mange år siden det å feste en GPS i frontruta ble sett på som et voldsomt framskritt. Siden har integrerte GPS og digitale instrumentpanel blitt stadig vanligere i bilen.

For to år siden skrev vi om «Head-up display» (HUD), som blant annet forteller sjåføren når han eller hun skal ta av på veien eller bremse ned. Løsningen kan benyttes for tekstmeldinger også. Toyota Prius er blant bilmodellene som har HUD integrert som standard i alle bilene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer