Nå skjer det igjen

Det blir oppstandelse hver gang Volvo lanserer en stasjonsvogn. Her er nye V60.

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Merk deg navnet Volvo V60, en bil vi tør kalle en stasjonsvogn selv om Volvo ikke gjør det. De innlemmer nemlig nye V60 i det snevre segmentet noen produsenter kaller ”sportwagon”. Det skal liksom være en kloning av en sedan og en stasjonsvogn. Nye Volvo V60 er derfor ikke en herregårdvogn slik vi kjenner en typisk stasjonsvogn fra søta bror. Den tenderer nesten mer til en coupe, forteller Volvo, og henviser de som skal ha mye plass til slektningen V70.

Et nummer i rekken

En hel verden har nå vent seg til at Volvo overlapper modellnummer i rekken. Det vil si at sedanene heter S40, S60 og S80. Deretter har vi hatt stasjonsvognene V50 og V70. Regler er derimot til for å brytes, for nå har vi prøvekjørt V60, broren til S60.

Les mer om Volvo S60.

Med tanke på utseendet må S60 anses som den rundeste Volvo i nyere tid, og V60 følger naturlig nok opp. I likhet med på S60, så er det Peter Horbury som har signert V60. Dog kom han så sent på banen at det stort sett ble med signeringen.

Som sin slektning

Det meste med Volvo V60 er kjent fra før. Motoriseringer og andre tekniske løsninger deles med S60, som i disse dager ruller ut på norske veier. Begge to er beskrevet som den sikreste Volvo noensinne, noe som bunner ut i alle de tekniske hjelpemidlene som er implementert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer