Nå slipper de løs

Den viktigste tiden i året å ta det med ro.

URUTINERTE SMÅBARN: Nå er det skolestart - ta det ekstra med ro langs skoleveiene. Foto: Colourbox.com
URUTINERTE SMÅBARN: Nå er det skolestart - ta det ekstra med ro langs skoleveiene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- 1.klassinger er ikke vant med å tolke sammensatte trafikksituasjoner, og de kan ofte være svært impulsive og uforutsigbare. Her må alle andre trafikanter virkelig vise hensyn og ta det med ro, oppfordrer UP-sjef Runar Karlsen, blant annet via UPs kontaktsider på Facebook.

Denne uken er det også storkontroll av beltebruk

Skolestart - UP advarer

Allerede denne uken er det noen skoler som starter, og fra og med neste uke er det skolestart over hele landet. Uniformert politi vil være tilstede langs mange skoleveier ved skolestart og skoleslutt for å arbeide både med forebygging og kontroll.

Hvert år blir flere tusen bilister tatt på skoleveiene. For eksempel delte politiet i fjor ut nesten 300 bøter til bilister bare i Østfold, på skoleveiene den første uken etter skolestart.

Så høy blir fartsboten

Gjelder også barnas foreldre

Rundt skolene blir det gjerne merket med skolestart, som en ekstra påminnelse til trafikantene, men UP minner like vel alle på å holde fartsgrensene og å være ekstra oppmerksomme.

- For høy hastighet kombinert med uoppmerksomhet på veier der skolebarn ferdes, er en farlig kombinasjon som kan føre til ulykker, advarer Karlsen, som også råder flest mulig av barn og foreldre til å bruke beina, eller sykle på vei til skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer