Nye regler for EU-kontroll i 2022:

Nå slipper du enklere gjennom

De nye reglene for EU-kontroll gjelder allerede fra i dag, 1. mars.

NYE REGLER: Det blir nye regler for EU-kontroll fra og med i dag, 1. mars. Bildet er fra da Vegdirektoratet foretok en sjekkerunde av kontroller i Oslo. Foto: Bjørn Langsem
NYE REGLER: Det blir nye regler for EU-kontroll fra og med i dag, 1. mars. Bildet er fra da Vegdirektoratet foretok en sjekkerunde av kontroller i Oslo. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll som det egentlig heter, er en kjent rutine for de fleste bileiere. Fra og med i dag, 1. mars gjelder en ny instruks med veileder, noe som påvirker den praktiske gjennomføringen av kontrollen - også her i Norge.

Sjefingeniør i Statens vegvesen, Leif Magne Halvorsen, forteller at noen av kontrollpunktene blir noe strengere, men at de også har lempet på kravene flere steder.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kontrollordningen for at den skal ivareta trafikksikkerheten på best mulig måte. Samtidig jobber vi også med å myke opp på kravene der det er hensiktsmessig, slik at bileiere ikke skal måtte utføre unødvendige reparasjoner med de kostnader det medfører. Statens vegvesen deltar i internasjonale samarbeidsgrupper, og flere av endringene som gjøres nå er et resultat av dette arbeidet, sier han til DinSide.

Strengere

Halvorsen forteller videre at den nye instruksen i større grad vil kunne fange opp kjøretøy som ikke oppfyller krav, i tilfeller der det er gjort feilaktige reparasjoner og modifiseringer, Et eksempel på dette er lys som ikke er tillatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer