Ikea: Lading av elbil

Nå tar Ikea grep

Mer enn 300 nye lynladere for elbil skal gjøre handleturen til Ikea enklere.

SATSER PÅ ELBILER: Innen utgangen av 2023 skal Ikea ha byttet ut og fått på plass over 300 nye elbilladere - utbygd og driftet av Recharge - på de norske varehusene. Illustrasjon: Ikea
SATSER PÅ ELBILER: Innen utgangen av 2023 skal Ikea ha byttet ut og fått på plass over 300 nye elbilladere - utbygd og driftet av Recharge - på de norske varehusene. Illustrasjon: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea har hatt ladepunkter for elbiler ved de sju norske varehusene siden 2016. Nå skal imidlertid antallet og kapasiteten økes betydelig, slik at det skal bli enklere å besøke varehusene med elbil. Det melder selskapet i en pressemelding.

Satser på nullutslipp

Ikea skriver videre at de jobber for å sikre nullutslipp fra egen transport relatert til hjemlevering innen 2025. I tillegg skal utslipp relatert til kunders og medarbeideres reise til og fra varehus reduseres med 50 prosent innen 2030.

– Vi har mange som besøker varehusene våre og vi har et stort ansvar ovenfor menneskene og nabolagene der vi er til stede, sier Siri Norhagen i pressemeldingen.

Følgelig er det mange som reiser langt for å komme til et Ikea-varehus, som er plassert i eller nær Oslo (2), Stavanger, Kristiansand, Bergen, Trondheim og Ringsaker på Hedmarken.

– Minst 16 lynladere

Av ladepunktene som installeres på varehusene, vil de ifølge selskapet komme minst 16 lynladere, med mulighet for å øke til 24 lynladere. Disse ladestasjonene vil også kunne benyttes av Ikeas egne elbiler for hjemlevering. I tillegg til lynladerne vil hvert varehus ha minumum 20 normalladepunkt for kunder og medarbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer