Model 3 med ny norgesrekord

Nå: Tesla har tidenes mest solgte bilmodell i Norge

... på én måned - og elbilen har fortsatt mer enn elleve dager igjen på å forbedre rekorden ytterligere. Importøren tror Elon Musk følger med.

NY REKORD: Tesla Model 3 har satt ny norgesrekord i antall registrerte biler på én måned. Ennå er det elleve dager igjen av månedenpå å forbedre rekorden. Foto: Ingebjørg Iversen
NY REKORD: Tesla Model 3 har satt ny norgesrekord i antall registrerte biler på én måned. Ennå er det elleve dager igjen av månedenpå å forbedre rekorden. Foto: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model 3 er bare litt over én måned gammel i Norge. Den ettertraktede elbilen har fått enormt med oppmerksomhet, over flere år, og er forsinket til det norske og europeiske markedet.

Den aller første Model 3 ble allerede hentet privat fra USA, før jul, men det var i februar Tesla Norge begynte å levere ut biler til kunder her i landet. Og den jobben har de startet meget godt.

Ifølge nettsiden Elbilstatistikk passerte nemlig Tesla Model 3 klokka 18.15, tirsdag ettermiddag, 2.215 registrerte biler i mars - ny norsk månedsrekord, med over elleve dager igjen av måneden.

Dessuten har Model 3 har allerede passert biler som Opel Ampera-e, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Audi e-tron, Citroën C-Zero og Peugeot Ion på «all time»-bestselgerlista over elbiler i Norge.

Fortsetter elbil-modellen i samme takt, kan tallet fort passere 3.000 biler, før mars er omme.

Leaf-rekord

Faktisk er ikke den forrige registreringsrekorden så veldig gammel. Den satte en annen elbil - Nissan Leaf - med 2.172 registreringer i mars i fjor. Det bidro til at Leaf totalt i 2018 ble Norges mest solgte bilmodell.

Altså kommer Tesla Model 3s nye rekord akkurat ett år etter at den forrige ble satt.

Tallene til Leaf gjelder dog nye registreringer i mars. Det er flere ting man må ha i bakhodet når man leser statistikken, men uansett kommer Tesla Model 3 godt ut av det:

  • Nissan Leaf hadde i mars 2018 2.172 nybilregistreringer. Noen av disse var av første generasjon Nissan Leaf - altså ikke den nye, som kom på markedet én måned tidligere. Dermed konkurrerer Leaf med to «forskjellige» modeller, mens Tesla Model 3 kun har én versjon å konkurrere med.
  • Det ble ifølge Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV) bruktimportert 216 Nissan Leaf fra utlandet denne måneden - altså ble det totale salget 2.388 Nissan Leaf. Noen av bilene fra utlandet er helt splitter nye, mens også her er noen av bilene gamle modeller og/eller godt brukte.

Først litt ut i april, når OFV kommer med sine månedstall, vet vi sikkert hvor mange Model 3 Tesla Norge greide å få levert til sine kunder i mars.

Dinside vet at det allerede på torsdag kommer en ny båtlast til Oslo, med et stort antall Tesla Model 3.

- LEGGER MERKE TIL DETTE: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge tror kjendis og Tesla-gründer Elon Musk (bildet) legger merke til den norske rekorden selskapet nå har satt.
- LEGGER MERKE TIL DETTE: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge tror kjendis og Tesla-gründer Elon Musk (bildet) legger merke til den norske rekorden selskapet nå har satt. Vis mer

- Musk legger merke til det

Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge er svært fornøyd med rekorden, og de gode tallene de opplever nå.

- Dette er hyggelig. Det viser hvilken interesse det er for Model 3 og for familievennlige elbiler, til fornuftig pris, sier han til Dinside.

- Vårt fokus er imidlertid på å ha fornøyde kunder og å levere til dem vi har. Vi bryr oss mest om at kundene virker fornøyde og at de gir tilbakemeldinger om det.

- Tror du dette blir lagt merke til internasjonalt - og av Elon Musk selv?

- Det godt tenkes. Jeg tror nok han legger merke til det, ja.

IKKE BEKYMRET: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge tror importøren skal takle service-utfordringen som kommer. Foto: Tesla Norge
IKKE BEKYMRET: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge tror importøren skal takle service-utfordringen som kommer. Foto: Tesla Norge Vis mer

- Ikke bekymret for service

Sandvold Roland forklarer at Tesla Norge har jobbet målrettet med å finne ut hvordan de skulle løse de store leveringene som har kommet - og som kommer - med nye biler.

- Vi eksperimenterte blant annet med å levere ut biler fra Norge Varemesse på Lillestrøm i fjor. Også har vi trent opp organisasjonen på denne situasjonen ganske lenge, for å ta volumet som kommer.

- Noen mener at dere ikke har apparat til å ta dere av service-utfordringen som også kommer til å komme, med så mange nye biler. Hva tenker dere om det?

- Igjen, så er dette en plan. Selv om vi har vært åpne om utfordringer tidligere, så har vi en plan for disse tingene. Vi jobber jevnt og trutt med kapasitet og tempo, så jeg er ikke bekymret for det.

- Hvor mange Model 3 tror du at dere kan rekke å få registrert før månedsskiftet?

- Den som venter får se, sier Tesla-direktøren hemmelighetsfullt.

PS: Ifølge Tesla Norge var det tidligere tirsdag mulig å få enkelte versjoner av Model 3 allerede i løpet av måneden, om de bestilles nå. Det er oppsikts-vekkende, med tanke på mange av konkurrentenes lange ventelister, på flere måneder eller år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer