Model 3 med ny norgesrekord

Nå: Tesla har tidenes mest solgte bilmodell i Norge

... på én måned - og elbilen har fortsatt mer enn elleve dager igjen på å forbedre rekorden ytterligere. Importøren tror Elon Musk følger med.

NY REKORD: Tesla Model 3 har satt ny norgesrekord i antall registrerte biler på én måned. Ennå er det elleve dager igjen av månedenpå å forbedre rekorden. Foto: Ingebjørg Iversen
NY REKORD: Tesla Model 3 har satt ny norgesrekord i antall registrerte biler på én måned. Ennå er det elleve dager igjen av månedenpå å forbedre rekorden. Foto: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model 3 er bare litt over én måned gammel i Norge. Den ettertraktede elbilen har fått enormt med oppmerksomhet, over flere år, og er forsinket til det norske og europeiske markedet.

Den aller første Model 3 ble allerede hentet privat fra USA, før jul, men det var i februar Tesla Norge begynte å levere ut biler til kunder her i landet. Og den jobben har de startet meget godt.

Ifølge nettsiden Elbilstatistikk passerte nemlig Tesla Model 3 klokka 18.15, tirsdag ettermiddag, 2.215 registrerte biler i mars - ny norsk månedsrekord, med over elleve dager igjen av måneden.

Dessuten har Model 3 har allerede passert biler som Opel Ampera-e, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Audi e-tron, Citroën C-Zero og Peugeot Ion på «all time»-bestselgerlista over elbiler i Norge.

Fortsetter elbil-modellen i samme takt, kan tallet fort passere 3.000 biler, før mars er omme.

Leaf-rekord

Faktisk er ikke den forrige registreringsrekorden så veldig gammel. Den satte en annen elbil - Nissan Leaf - med 2.172 registreringer i mars i fjor. Det bidro til at Leaf totalt i 2018 ble Norges mest solgte bilmodell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer