Nær 10.000 førerprøver avlyst på grunn av coronakrisen

9.570 personer har fått avlyst oppkjøringen for førerkort for bil på grunn av coronautbruddet, opplyser Statens vegvesen

FØRERPRØVEN: Nærmere 10.000 personer må vente med å kjøre opp på grunn av stengte trafikkstasjoner. Foto: Shutterstock
FØRERPRØVEN: Nærmere 10.000 personer må vente med å kjøre opp på grunn av stengte trafikkstasjoner. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Tallet gjelder perioden 13. mars til 13. april, opplyser Dag Terje Langnes, seksjonssjef for opplæring. Årsaken er at alle trafikkstasjoner er stengt til og med 13. april. Teoriprøver kan heller ikke gjennomføres.

I en pressemelding tidligere denne måneden opplyste Vegvesenet om at timer til oppkjøring avlyses og at det heller ikke vil bli mulig å bestille eller endre timer. De gjorde det også klart at kandidater som har fått førerprøven avlyst på grunn av dette, vil så langt det lar seg gjøre bli prioritert når mulighetene til å bestille førerprøver gjenåpnes.

Flere utsettelser

Også andre tjenester ved trafikkstasjonene må avlyses, blant annet EU-kontroll. Omtrent 187.000 kjøretøy har fått utsatt frist for EU-godkjenning. De som har frist for å gjennomføre kontrollen mellom 13. mars og 30. april, vil få utsatt denne med 2 måneder.

Biler som får bruksforbud fordi de ikke har vist bilen, vil dermed ikke miste skiltene dersom de blir stoppet, så lenge helsemyndighetenes strenge regler om karantene gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer