NAF advarer mot flatt bilbatteri i sommer

Sjekk før du reiser på ferie.

SJEKK LEVETIDEN: Et bilbatteri har en levetid på omkring fem år, men det er avhengig av vedlikeholdet og bruk av bilen. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Tema
SJEKK LEVETIDEN: Et bilbatteri har en levetid på omkring fem år, men det er avhengig av vedlikeholdet og bruk av bilen. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Tema Vis mer
Publisert

Startvansker og flatt batteri er de vanligste årsakene til at NAFs bilbergere rykker ut. Nå advarer de mot flatt bilbatteri i sommerferien.

– Startvansker og flatt batteri hører ikke bare vinteren til. Det er de mest vanlige årsakene til at NAFs bilbergere rykker ut, også på sommeren, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.

Et bilbatteri har en levetid på omkring fem år, men det er avhengig av vedlikeholdet og bruk av bilen.

– Merker du at bilen er tregere å starte, at motoren dras litt saktere rundt enn vanlig, så kan det være batteriet som begynner å fuske litt. Skjer det, er det lurt å lade batteriet, eventuelt få batteriet sjekket eller byttet ut, sier hun.

Motorstopp er ifølge NAF den nest mest vanlige årsaken til at folk trenger hjelp fra bilbergerne på sommeren. Skulle det oppstå mener de at det er viktig å holde hodet kaldt.

– Få alle i bilen ut og trygt inn på veiskulderen, godt unna bilene som passerer på veien. Er dere på motorveien, få alle over på den andre siden av autovernet. Ta på refleksvesten, sett ut varseltrekanten og tilkall hjelp, sier Ryste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer