NAF: - Bløff

En drivstoffavgift fjernes fra nyttår, noe som ifølge regjeringen vil gi billigere pumpepris. En dieselbløff, sier imidlertid NAF.

LITEN EFFEKT: Kuttene i drivstoffavgiften får liten effekt på pumpeprisen, mener NAF. Foto: Lise Åserud / NTB
LITEN EFFEKT: Kuttene i drivstoffavgiften får liten effekt på pumpeprisen, mener NAF. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt reduseres drivstoffavgiftene i veitrafikken for folk flest med 600 millioner kroner, ifølge regjeringen. Fremskrittspartiets Roy Steffensen mener imidlertid drivstoffavgiften faktisk øker, fra 6,73 kroner i år til 6,91 kroner neste år.

- Det er ikke til å tro at vi har et finansdepartement som sender ut pressemeldinger hvor de villeder folk og pressen. Jeg forventer at en regjering snakker sant, og er redelig. Her bløffer Vedum, og Støre bør spørre seg selv om han er tjent med en finansminister som ikke bryr seg om fakta og som åpenbart sliter med å bruke en kalkulator, sier Steffensen til NTB.

Norges Automobil-Forbund (NAF) kaller det en dieselbløff.

- Regjeringen gir med den ene hånden og tar med den andre. Å selge dette som et stort kutt er en diesel-bløff fra Vedum, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.

- Ingen forskjell på pumpeprisen

NTB har bedt finansdepartementet om en kommentar og avklaring på hva den reelle drivstoffavgiften blir neste år.

- De harde fakta for de om lag 900.000 bilistene som kjører bensinbil, er at de totale bensinavgiftene vil ha økt med 53 øre siden Vedum ble finansminister i oktober 2021. Alle disse har god grunn til å føle seg lurt av Vedums retoriske krumspring i dag, sier Steffensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.