NAF-godkjent med alvorlig feil

I høst kjøpte Lars-Eivind Didriksen en brukt, NAF-kontrollert Mercedes S-klasse. Etter ei uke oppdaget et verksted en farlig feil i forstillingen og ga bilen kjørenekt.

PÅ LANGTUR: Lars-Eivind Didriksen dro på langtur til Bergen med den NAF-godkjente bilen, som et verksted i ettertid mente var farlig å kjøre med. Foto: Privat
PÅ LANGTUR: Lars-Eivind Didriksen dro på langtur til Bergen med den NAF-godkjente bilen, som et verksted i ettertid mente var farlig å kjøre med. Foto: Privat Vis mer
Publisert

– Da jeg kjøpte en 2011-modell Mercedes S 250 hos en forhandler i Drammen, trodde jeg at det skulle være drømmebilen. Før jeg fikk bilen levert, ble den EU-kontrollert på NAF-senteret i Drammen. Der oppdaget de et par småfeil, blant annet manglende oppheng til eksosanlegget, som ble fikset før jeg fikk bilen utlevert, forteller Didriksen.

Etter noen turer i bilen, oppdaget han imidlertid noe som bekymret han.

– Jeg la merke til noen spesielle lyder i forstillingen på bilen under kjøring.

Knekt stabilisator

– Jeg kjørte innom et verksted i Bø. Der konstatert en mekaniker at stabilisatorstaget i forstillingen var knekt tvers av. Han mente denne feilen var så alvorlig at jeg ikke kunne kjøre videre med bilen.

I mellomtiden hadde jeg blant annet vært i Bergen sammen med sønnen min i denne bilen, som verkstedet altså mente var farlig å kjøre med, fortsetter Didriksen.

Han betalte 8 000 kroner for å få montert et nytt stabilisatorstag.

Ikke til å stole på

– Da jeg tok kontakt med NAFs teststasjon i Drammen for å få svar på hvorfor de ikke hadde oppdaget denne alvorlige feilen, fikk jeg bare beskjed om at avdelingslederen der skulle ringe meg tilbake. Det har han ikke gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer