NAF har testet garasjejekker

Det er høysesong for å skifte hjul på bilen og det anbefales ofte at du gjør det selv.

GJØR-DET-SELV: Et viktig hjelpemiddel når man skal skifte hjul er en skikkelig garasjejekk. NAF har testet noen rimelige modeller - dette er vinneren. Foto: PRODUSENTEN
GJØR-DET-SELV: Et viktig hjelpemiddel når man skal skifte hjul er en skikkelig garasjejekk. NAF har testet noen rimelige modeller - dette er vinneren. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvsagt er det viktig å ta en del forholdsregler og de fleste vil foretrekke å bruke en garasjejekk fremfor den ofte litt plundrete jekken som - riktignok stadig sjeldnere - følger med bilen. Det er også løsningen NAF anbefaler.

I samarbeid med Teknologisk institutt har bilistorganisasjonen gjennomført en test av garasjejekker.

– Vi har testet seks garasjejekker ment for hjemmebruk. De klarte seg bra, men størrelsen på noen av dem setter begrensninger, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Les våre råd for hvordan du best skifter til hjulene med sommerdekk!

Fakta om testen:

Følgende jekker ble testet: Carwise fra Mekonomen og BilXtra, Trolley Jack fra Biltema, Bil-Guss, Jula Hamron og garasje-jekken fra Torshov Bilrekvisita. Testen er gjort i samarbeid med Teknologisk Institutt som har satt jekkene på større og profesjonelle prøver. Der ble de satt inn i en kompresjonsbenk og jekket opp til maksimal løfteevne i tonn. De ble kontrollert for lekkasje og trykkfall etter ti minutter. I tillegg ble det utført praktiske prøver.

Skiftet til sommerdekk? Pass opp for rare lyder!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer