NAF: Her er de beste sommerdekkene

Har testet 13 premium- og billigdekk.

VANNPLANING: For å unngå vannplaning er det viktig å ha gode dekk som tar unna vannet. Å kjøre på gamle slitte sommerdekk kan få katastrofale følger.  Foto: NOKIAN
VANNPLANING: For å unngå vannplaning er det viktig å ha gode dekk som tar unna vannet. Å kjøre på gamle slitte sommerdekk kan få katastrofale følger. Foto: NOKIAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NAF har nettopp sluppet resultatene av årets test av sommerdekk. Testen inkluderte totalt 13 dekk i alle prisklasser.

I testen kåres Nokian Hakka Green2 til årets testvinner. På andre plass finner vi Goodyear Efficient Grip etterfulgt av Pirelli Cinturato P7 på tredje. (Se hele listen nederst i artikkelen).

LES OGSÅ: Dekkene går også ut på dato

Sprik mellom testene

For kort tid tilbake kåret svenske Vi Bilägare Continental ContiPremiumContact 5 til det beste sommerdekket. I NAFs test kommer dette dekket på 4. plass.

Den testen kan du lese mer om her.

At dekkene spiller inn på både kjøreopplevelse og sikkerhet, er ingen hemmelighet. At dekkene kan oppføre seg forskjellig fra underlag til underlag, er heller ikke overraskende. Nå kan det vise seg at det er nettopp dette som gjør at resultatene spriker fra test til test.

Rune Korsvoll i Motor har lang erfaring med dekktester, og mener at i tillegg til underlaget kan det være flere faktorer som påvirker testresultatet.

- Hva som gjør at det spriker mellom våre resultater og testen til Vi Bilägare, er vanskelig å si. Ofte er det gjerne vektleggingen av de forskjellige egenskapene som gjør det. Det er derfor vi også tydeliggjør viktigheten av at leserne selv går inn i testen og ser hva som er vektlagt, sier Korsvoll til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer