NAF: Store kvalitetsforskjeller på bruktbiler

Hvem hadde ventet å finne en Mercedes på sisteplass i en kvalitetsundersøkelse? Eller en Chrysler i toppskiktet? NAFs nye Bruktbilrapport for 2003 er en avslørende tilstandsrapport fra det norske bruktbilmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert

Hele 95 bilmodeller er satt under lupen i årets bruktbilrapport som er den mest omfattende noen gang. Bruktbilrapporten 2003 er en av Europas største bilundersøkelser og bygger på cirka 23.000 biltester utført ved NAFs testsentre i hele Norge.

Bruktbilrapporten tar for seg feil og mangler av betydning både for sikkerhet og miljø, og ikke minst av betydning for bileiernes lommebok. Rapporten viser hvor driftssikker bilene er, hvor sikre de er i en kollisjon og ser også på den økonomiske siden av bilholdet. Bileiernes mening om verksted og forhandlerservice er også med.

Japanerne leder fortsatt

Japanerne er kvalitetslederne fortsatt, med Toyota i spissen. Men på nyere bruktbiler viser de tyske bilene en klar forbedring i forhold til tidligere. Det har sammenheng med helt nye konstruksjoner som Opel Zafira og Ford Focus. Taperne er Kia Sportage i gruppen 1993-1995-modeller og Mercedes Vito i gruppen 1996-1999-modeller.

At Toyota og andre japanske modeller ligger på topp er nok ingen overraskelse for noen. Men at koreanske Hyundai Accent og amerikanske Chrysler Neon kommer i toppskiktet vil nok overraske mange. At Subaru Forester er best blant de yngste bruktbilene er en positiv overraskelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer