Nagare - Mazdas designmesterverk

Mazda viser stigende form på design. Med Nagare, som nettopp ble vist i Los Angeles, løfter de blikket enda lenger fram i tid, retning år 2020. Og de insisterer på at dette ikke bare er fri fantasi, men et formspråk de jobber med. Vi gleder oss - se bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Franz von Holzhausen er sjef for Mazdas designsenter i USA og mannen bak Nagare. Og mens designerforklaringer på nye former og fasonger oftest er fulle av ull, er Holzhausen nesten rett på sak.- Vi har redefinert de grunnleggende proporsjonene i en bil, men uten gi slipp på de emosjonelle aspektene ved bil og bilkjøring, sier Holzhausen.

På plass om 10 år?

Det er i hvert fall lett å bli emosjonell når man ser bildene av Nagare. Om den hadde tatt seg like bra ut i sørpa på E6 over Karihaugen akkurat nå er kanskje en annen sak, men som en drøm om 2020, når vi har 20 grader lufttemperatur året rundt… Holzhausen er ikke like konsekvent videre.- Nagare må først og fremst sees på som et konsept av et konsept, en skulptur på to hjul. Med Nagare setter vi fasong i førersetet, så får teknologien komme etter hvert. Likevel er bilen såpass realistisk at den lar seg produsere i løpet av 10 år.

Fireseter med dobbeltdører

Nagare er som man ser laaav. Bilen har plass til fire, men føreren sitter alene midt i bilen foran, med tre passasjerer i en ”salong” bak seg. Dørløsningen er tydeligvis ikke helt ferdig konstruert, for her har Mazda kun skisser å vise oss. Det dreier seg imidlertid om én dør på hver side, men i hele bilens lengde. Dørene heves rett opp i luften på hydrauliske armer. Motor er ikke spesifisert, men Holzhausen ymter om hydrogenhybriden fra RX-8 som en naturlig tanke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer