Når 367 hester blir for sløvt...

Hvis resten av verden hadde fulgt norsk bilavgifspolitikk, kunne nok de ansatte i Brabus sett seg om etter noe annet å gjøre. Men slik er det som kjent ikke, og nå har Brabus skrudd på Mercedes-Benz sin nye V12-motor.

Publisert

I de ordinære utgavene av Mercedes-Benz S600 og CL600 finner du en kraftpakke av en V12-motor under panseret.. Motoren yter 367 hestekrefter ved 5.500 o/min og er i stand til å dytte disse luksus-doningene fra null til hundre kilometer i timen på drøye seks sekunder. Dette til tross for at bilene veier omlag to tonn.

Dreiemomentet er det heller ikke noe å si på. For ved 3.800 o/min yter V12-motoren voldsomme 570 Nm. Her i landet koster S600 og CL600 snaue to millioner kroner, og er derfor uoppnåelige for de aller fleste nordmenn.

Lever av rikinger

Men verden består ikke bare av nordmenn. Ute i den store verden finnes det nemlig millioner av mennesker som har økonomisk evne til å kjøpe seg akkurat den bilen de ønsker. Og det er disse som sørger for at de ansatte i ombygnings-firmaet Brabus har til salt i grøten.

Økt slagvolum

Nå har altså Brabus tatt fatt på den største Mercedes-Benz-motoren. Det første Brabus gjorde var å øke slagvolumet fra 5,8 til 6,7 liter. Det økte slagvolumet medførte at en hel rekke komponenter måtte modifiseres, blant annet veivakselen og de tolv stemplene. Innsuget er også forstørret og eksosanlegget er tilpasset de økte ytelsene. I tillegg er kamakslene modifisert for å gi optimale ventilåpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer