Vond lukt i bilen

Når bilen stinker

Lukter bilen din som råtne egg, svidd sukker, gammel øl eller som om noen ikke har dusjet den siste uka? Her er årsaken til de ekle luktene som dukker opp med vårsola og varmen.

EKKEL STANK: Med vårsol og varme kommer også mange ekle stanker i bilen. Noen fjerner du selv, andre bør din favoritt-mekaniker fikse. Foto: Rune Korsvoll
EKKEL STANK: Med vårsol og varme kommer også mange ekle stanker i bilen. Noen fjerner du selv, andre bør din favoritt-mekaniker fikse. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje en liten sjanse for at du har latt bilen stå ulåst, slik at en person med svært dårlig hygiene har overnattet i den?

Hvis ikke så skyldes den vonde lukten du plutselig kjenner noe helt annet. Lukten av noen med manglende kroppshygiene skyldes rett og slett mugg – i bilens klimaanlegg.

Lukten av ei søppeldynge som brenner og som dukker opp når du skal kjøre vårens hengerlass med søppel, kan være en utslitt kløtsj. Da er det bare å ringe din favoritt-mekaniker.

Stanken av gammelt øl derimot, er noe du fint fikser selv.

Råtne egg

Dersom du kjenner at det lukter råtne egg når bilen står med motoren i gang, er det mest sannsynlig svovel som slippes ut gjennom eksosanlegget. Da er det katalysatoren i bilen som ikke fungerer som den skal. Dette er ikke noe du kan fikse selv. En tur til din favoritt-mekaniker er eneste løsningen.

Manglende kroppshygiene

Med vårsol og varme blir det også full fart på klimaanlegget i bilen. Plutselig får du en skikkelig rar lukt inn i kupeen – omtrent som en som ikke har vært særlig nøye med hygienen den siste måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer