Når plassen teller

Dersom familien kun skal ha en bil, så er det viktig at den er stor nok til alt.

FLEKSIBELT: Bagasjerommet måles som regel med alle ledige kriker og kroker der det er mulig å plassere en av VDA-normens kuber, inklusive den tidligere reservehjulsbrønnen. Illustrasjon: VW
FLEKSIBELT: Bagasjerommet måles som regel med alle ledige kriker og kroker der det er mulig å plassere en av VDA-normens kuber, inklusive den tidligere reservehjulsbrønnen. Illustrasjon: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn elsker biler med mye plass! Tar du en titt på salgsstatistikkene, så er det liten tvil om hva som er mest ettertraktet her til lands. Vi er stasjonsvognlandet fremfor noen, og det er flere grunner til at det er slik.

For det første gjør bilkjøp et dypt innhogg i de flestes økonomi. Dermed er også de fleste nødt til å velge ut fra hva som gir mest bil for penga, og som igjen tilfredsstiller flest mulige behov.

Allsidighet

Vi nordmenn reiser tross alt hyppig på hytteturer, handleturer til Sverige og har en aktiv fritid som krever sitt av plass. Dermed er bilene med stort bagasjerom mest hensiktsmessig, og veldig mange går ut og leter etter en så stor bil som mulig innenfor den økonomiske rammen de har til rådighet. Det er likevel ikke alltid at det oppgitte bagasjeromsvolumet på biler er representativt for utnyttelsen av plassen.

God plass? Sjekk ut bruskassemesterne

Selv om en bil kan ha oppgitt et høyt antall liters bagasjerom, så er utformingen av rommet vel så viktig. Luter seteryggene på bakseteryggen veldig, så er de til hinder for store bokser bakenfor. Det samme er resultatet dersom bakluken på en stasjonsvogn er veldig skråstilt. Eller hva med bredden mellom hjulhusene? Alt dette innvirker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer