Navarsete tester ny el-bil

Ny elektrisk Mitsubishi på vintertest i Norge.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bak rattet i i-MiEV. Foto: Stian Gihle
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bak rattet i i-MiEV. Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Kongens gate i Oslo finnes det ladestasjoner for el-bil. Dette var arena og samlingspunkt for norgestesting av Mitsubishis i-MiEV. MiEV står for Mitsubishi innovative Electric Vehicle og er den mest spennende elektriske bilen vi kjenner til. Dette er en fireseters bil med fem dører, kollisjonsputer, klimaanlegg, antiskrenssystem, navigasjonsystem, elektrisk drevne vinduer foran og bak og sentrallås. Den er med andre ord utstyrt som en vanlig småbil.

Motormessig har den en elektrisk motor med 64 hestekrefter og 180 newtonmeter. På vår testkjøring Oslo viste den friske takter med bakhjulsdrift i snøkavet. En nervøs japansk representant fra Mitsubishi i passasjersetet var nok litt redd for den kostbare testbilen.

Les også: Vår prøvekjøring av bilen

Ferdig

Bilen er ferdig utviklet og lanseres i Japan i år, men Norge er et aktuelt land. Ikke minst jobber importøren av Mitsubishi i Norge på spreng med å få dette på plass. Det meste rundt lansering i Norge er forholdsvis uklart, men i løpet av 2011 skal det være teoretisk mulig.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete var invitert til å prøvekjøre modellen og likte åpenbart den nye bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer