Salget av bensin og diesel sank

Nedgang i petroleumssalget

Det samlede salget av petroleumsprodukter sank to prosent i desember, sammenlignet med samme måned i 2018.

NEDGANG I PETROLEUMSSALGET: Foreløpige tall viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent i fjor. Foto: NTB Scanpix
NEDGANG I PETROLEUMSSALGET: Foreløpige tall viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2019 ble det solgt 77 millioner liter bilbensin, en nedgang på hele seks millioner, sammenlignet med desember 2018. Samtidig økte salget av autodiesel med to millioner liter, og endte på 234 millioner liter. Det melder Statistisk sentralbyrå mandag.

Foreløpige tall for fjoråret viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent, sammenlignet med 2018.

Kvalitet Pris inkl. mva. Endring Gjeldende fra
Bensin (95 Miles)Kr 17,433 øre20.01.2020
Diesel (D Miles)Kr 16,65-2 øre20.01.2020

Rekordhøye priser

Den siste tiden har de norske drivstoffprisene vært rekordhøye, og det har blitt satt nye «all time high»-rekorder flere ganger i januar. Mye av skylden har blitt lagt på det amerikanske drapet på den iranske generalen, Qasem Soleimani.

Salg av petroleumsprodukt 2017, 2018 og 2019

Kilde: Salg av petroleumsprodukt, Statistisk sentralbyrå
Kilde: Salg av petroleumsprodukt, Statistisk sentralbyrå Vis mer

Salg av petroleumsprodukt i desember

Kilde: Salg av petroleumsprodukt, Statistisk sentralbyrå
Kilde: Salg av petroleumsprodukt, Statistisk sentralbyrå Vis mer

En annen viktig bidragsyter for de høye prisene er også den økte kostprisen på biodiesel, som er påkrevd iblandet dieselen. Samtidig var kravet om biodrivstoff i dieselen i 2019 på tolv prosent, mens det i år har økt til 20 prosent.

PS: Petroleum er en samlebetegnelse som brukes som råolje, ofte med naturgass eller også om mineralolje. Den er en tykk, mørk brun eller grønn brennbar væske eller gass som består av en kompleks blanding av forskjellige hydrokarboner, for det meste av metan, og kan variere mye i utseende, sammensetning og renhet. Kilde: Store norske leksikon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer