Salget av bensin og diesel sank

Nedgang i petroleumssalget

Det samlede salget av petroleumsprodukter sank to prosent i desember, sammenlignet med samme måned i 2018.

NEDGANG I PETROLEUMSSALGET: Foreløpige tall viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent i fjor. Foto: NTB Scanpix
NEDGANG I PETROLEUMSSALGET: Foreløpige tall viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2019 ble det solgt 77 millioner liter bilbensin, en nedgang på hele seks millioner, sammenlignet med desember 2018. Samtidig økte salget av autodiesel med to millioner liter, og endte på 234 millioner liter. Det melder Statistisk sentralbyrå mandag.

Foreløpige tall for fjoråret viser at det samlede salget av bensin og autodiesel minket med fire prosent, sammenlignet med 2018.

Rekordhøye priser

Den siste tiden har de norske drivstoffprisene vært rekordhøye, og det har blitt satt nye «all time high»-rekorder flere ganger i januar. Mye av skylden har blitt lagt på det amerikanske drapet på den iranske generalen, Qasem Soleimani.

En annen viktig bidragsyter for de høye prisene er også den økte kostprisen på biodiesel, som er påkrevd iblandet dieselen. Samtidig var kravet om biodrivstoff i dieselen i 2019 på tolv prosent, mens det i år har økt til 20 prosent.

PS: Petroleum er en samlebetegnelse som brukes som råolje, ofte med naturgass eller også om mineralolje. Den er en tykk, mørk brun eller grønn brennbar væske eller gass som består av en kompleks blanding av forskjellige hydrokarboner, for det meste av metan, og kan variere mye i utseende, sammensetning og renhet. Kilde: Store norske leksikon

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer