Nedgangen i fotoboksbøter fortsetter

I fjor ble det skrevet ut 65.000 fotoboksforelegg. Det var 5.000 færre enn året før. Det ligger an til en tilsvarende nedgang i år.

FÆRRE TAS: Så langt i år har færre blitt tatt i norske fotobokser. Foto: Kyrre Lien / NTB .
FÆRRE TAS: Så langt i år har færre blitt tatt i norske fotobokser. Foto: Kyrre Lien / NTB . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt i år er det skrevet ut 40.629 bøter knyttet til for høy hastighet forbi fotoboksene. Til og med august har det blinket i boksene rundt 41.000 ganger.

– Det viser seg generelt at folk er flinkere til å holde fartsgrensa nå. Det er flere og flere som holder seg til lovlig grense, sier Vivi-Ann Haukås ved politiets ATK-sentral til P4-nyhetene.

Til nå i år har det blitt betalt inn 127 millioner kroner i fotoboksbøter. I tillegg kommer 12,5 millioner kroner i bøter på strekningsmålingene.

LASERMÅLING: Er du redd for at du er litt over fartsgrensa når du kjører forbi en fotoboks? Dette kommer du unna med. Bilder: NTB. Manus: Øystein Bergrud Fossum. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Også i de ordinære fartskontrollene langs veiene er det færre som har blitt tatt for å kjøre for fort i år.

Utrykningspolitiet melder også om en nedgang i antall førerkortbeslag. Det samme kan Haukås melde om.

I alt 1.500 har blitt anmeldt etter å ha blitt avslørt av fotobokser i årets åtte første måneder, og 315 har mistet lappen. Begge deler er en nedgang fra i fjor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer