Reservere plass på offentlig parkering

Nei - dette er ikke lov!

Det er fristende å ta seg til rette når man virkelig har behov for det. Det er imidlertid ikke tillatt med reservering på offentlige parkeringsplasser.

IKKE LOV: Slik så det ut i Tore Hunds vei i Grünerløkka bydel i Oslo tidligere i august. Behovet er nok der, men det er altså ikke tillatt å holde av parkering på denne måten. Foto: Øystein B. Fossum
IKKE LOV: Slik så det ut i Tore Hunds vei i Grünerløkka bydel i Oslo tidligere i august. Behovet er nok der, men det er altså ikke tillatt å holde av parkering på denne måten. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Kommer du over en provisorisk sperring på gateparkeringen kan du sannsynligvis bare flytte den unna - om du har lyst og trenger plassen selv.

– Det er ikke anledning til å reservere parkeringsplasser som er åpne for allmenheten, slår kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Oslo kommunes bymiljøetat fast.

Kan flyttes

Det kan av og til være fryktelig irriterende å komme over en hjemmesnekret sperre av parkeringsplassen (slik som du ser på eksempelbildene i saken) - spesielt når du virkelig sliter med å finne plass til din egen bil. Sistnevnte er ikke blitt noen mindre utfordring i hovedstaden de siste årene.

Men å ta seg slik til rette er altså ikke lov, skal vi tro Kongsteien i Bymiljøetaten.

– Såfremt vedkommende i eksempelet ikke har leid grunnen, er det ulovlig, sier han til Dinside.

– Hvordan skal det reageres på slike brudd?

– Bybetjentene vil først sjekke om det foreligger leie av gategrunnen. Dersom det ikke gjør det, og vedkommende opptar mange parkeringsplasser, kan våre betjenter flytte sperringene. Utover dette er det vanskelig å gjøre noe, da vi som regel ikke vet hvem som har satt opp sperringen, forklarer kommunikasjonsdirektøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer