Nei, dette er ikke en Rolls

Det er unntaket som bekrefter regelen "smaken er som baken..."

Foto: Geely
Foto: Geely Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppfart? Hmmm... 0-100? Beklager. Slagvolum? Tja, si det.

Nei, vi har ingen tekniske data når det gjelder denne "skjønnheten" som har sitt utspring i de kinesiske Geely-fabrikkene. Men vi har bilder, og vi har referanser. For øvrig er denne luksusbilen, som med sine 530 centimeter i lengden utvilsomt vil ruve i terrenget, høyst reell og skal snart vises for publikum i Shanghai.

Europadebut i 2005

Geely er en kinesisk produsent av moderat størrelse, og har deltatt på europeiske bilutstillinger ved flere anledninger uten foreløpig å følge merket Brilliances' eksempel ved å opprette en salgsorganisasjon her. Vi la merke til en snerten sportskupé de presenterte så tidlig som i 2005, i Frankfurt. I senere tid har det vært rykter om at selskapet er interessert i et oppkjøp av Volvo, noe selskapet nylig benektet.

Vil vekke oppsikt

Noe som er sikkert er at Geely kommer til å gjøre seg bemerket på bilutstillingen i Shanghai som finner sted mot slutten av april. Ikke bare fordi de skal vise mer enn 20 forskjellige modeller hvorav blant annen en elektrisk drevet versjon av London-taxi, men fordi de har bestemt seg for å gå helt til topps i referansestigen og presentere noe som skal passere som en kinesisk Rolls-Royce-konkurrent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer