Nekter å svare

Tesla må kalle tilbake 363 000 biler på grunn av krasjfare.

ALLE MODELLER: Med selvkjøring aktivert kan bilene unnlate å stoppe for stoppskilt og kan overse skilt med fartsbegrensninger langs veien. Den store tilbakekallingen berører alle modellene til Tesla. Foto: Tesla
ALLE MODELLER: Med selvkjøring aktivert kan bilene unnlate å stoppe for stoppskilt og kan overse skilt med fartsbegrensninger langs veien. Den store tilbakekallingen berører alle modellene til Tesla. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den amerikanske trafikkmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) som har pålagt Tesla å utbedre 363 000 biler som er utstyrt med fabrikkens Full Self-Driving Beta programvare. Tilbakekallingen gjelder Model S og Model X produsert mellom 2016 og 2023, Model 3 som er produsert mellom 2017 og 2023, samt Model Y produsert mellom 2020 og 2023.

I en melding denne uken sier NHTSA at Teslas selvkjørende system «kan gjøre at bilen oppfører seg usikkert i kryss. Bilen kan fortsette rett fram, selv om den befinner seg i et kjørefelt som bare tillater sving til høyre eller venstre eller unnlate å stoppe i et kryss som er markert med full-stopp skilt».

Stopper ikke

I meldingen fra NHTSA heter det også at bilen i noen tilfaller kan reagere feil, eller ikke reagere, på de hastighetene som angis på skilt lang veien.

For å utbedre disse feilene vil Tesla foreta en såkalt «over-the-air» oppgradering av dataprogrammet i de berørte bilene. Til Automotive News sier Tesla i USA at den nye programvaren vil være klar i løpet av «noen uker». Eierne av bilene vil da få et brev om dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer