Nektet: - For dyrt!

Sjåføren satte ned foten.

KOSTBART: Å bli vinka inn av lovens lange arm har blitt betraktelig dyrere. Foto: Heiko Junge / NTB .
KOSTBART: Å bli vinka inn av lovens lange arm har blitt betraktelig dyrere. Foto: Heiko Junge / NTB . Vis mer
Publisert

1. februar trådte de nye satsene for forenklede forelegg i trafikksaker i kraft. Dermed ble det enda dyrere å synde i trafikken.

Hastevedtak

Økningen kommer bare ett år etter at de sist gjorde et prishopp, og flere, inkludert politiet selv, gikk i mot da forslaget var ute på høring på tampen av fjoråret.

Denne økningen var et hastevedtak, noe som førte til at politiet ikke rakk å oppdatere sine systemer før de nye satsene trådte i kraft. Dermed slapp mange unna i et par ukers tid.

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Nå er det imidlertid ingen bønn, og blir du for eksempel tatt for å bruke mobilen mens du kjører, vanker det et forelegg på hele 9 700 kroner.

Sikkert sure penger for de aller fleste i en tid der både strøm og mat er dyrere enn på mange år.

Nektet

Slik var det også for en sjåfør som ble stoppet i Aurskog-Høland nylig.

I en kontroll i området ble fem sjåfører tatt for dette, mens tre av dem nektet å vedta forelegget.

- Sjåføren som ble tatt på Aursmoen innrømmet å ha brukt mobilen, men synes rett og slett det var for dyrt, opplyser konstituert tjenestestedsleder Hilde Gylterud ved Aurskog-Høland politikontor til lokalavisa Indre Akershus Blad.

- Alle de tre sjåførene som blir anmeldt, snakket i telefonen. Politiet må være 100 prosent sikre før vi stopper noen for denne forseelsen. Vi skal aldri være i tvil, fortsetter Gylterud overfor avisa og legger til at mange fortsatt synder mot mobilforbudet.

Se full oversikt over de nye satsene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer