Neste års julegave

For 23. år på rad inviterte Toyota unge og kreative ingeniørstudenter til å delta i en konkurranse der den mobile fremtid blir satt i høysetet. Konkurransen resulterer i mange spennende og/eller unyttige "oppfinnelser". Fra årets konkurranse å dømme, vet vi hva vi ønsker oss til jul neste år.

Neste års julegave
Publisert

Denne gangen var det en ingeniør ved navn Hiroyasu Tsubouchi og hans team fra Kinuura Plant Machining som stakk av med det gjeveste trofeet - et par rollerblades med elektrisk motor som utnytter energien som brukeren genererer på sin vei.

Nå kan vel ingeniørens ambisjon om "å foreslå et fremdriftsmiddel for det neste årtusen som løser miljøproblemer, trafikkaos og parkeringsproblemer" synes overambisiøs i forhold til resultatet, men vi morer oss likevel kostelig over tanken på å cruise oppover Bogstadveien i sommermånedene uten å løfte en finger.

Elektriske Rollerblades

Ideen er dog like enkel som genial. Man tager et par rollerblades, kobler et reduksjonsgear til et av hjulene på skøyten, og kobler dette til en elmotor. Motoren henter sin strøm fra en batteripakke som ikke er mindre enn at brukeren har den på ryggen...

Vil man svette, både kan og må man det. Da lades nemlig batteriene. Selvfølgelig lades også batteriene når man kjører nedoverbakke, eller når man bremser! Når du ikke vel svette, brukes en styreenhet som holdes i hånden - trykk på en knapp, og du summer fremover. Eller bakover. Motoren har selvfølgelig et reversibelt gear, må vite!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer