Neste års miljønyheter

2009 blir et spennende år for dem som tar miljøegenskaper med i vurderingen av nybilen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er først de siste par årene at miljøfokuset for alvor har fått bilprodusentene til å tenke nytt i en så stor grad at det påvirker modellutvalget betydelig. Nå har imidlertid de fleste skjønt at miljøvennlighet blir et av de viktigste våpnene i kampen om fremtidige bilkunder.

Men omstilling tar tid og derfor er fortsatt mange av de mindre miljøskadelige modellene, som det jo egentlig er snakk om, på utviklingsstadiet. Men stadig flere nærmer seg introduksjon og i løpet av neste år vil alternativene for dem som ønsker å prioritere miljøegenskaper i nybilen bli flere. Vi har samlet sammen de viktigste miljønyhetene for neste år.

Hva er en miljønyhet

Man kan selvsagt diskutere hva som gjør en bil til en miljønyhet. En stor, tung luksushybrid kan eksempelvis slippe ut langt mer enn en høyst ordinær småbil. Vi ønsker likevel å trekke frem modellene som er ekstra tilpasset for lavere forbruk, i forhold til sammenlignbare modeller fra egne og andres rekker. Felles for alle nyhetene her er at de innen sitt segment er optimert for lavest mulig forbruk og utslipp. Som dere fort legger merke til, har man brukt ulike virkemidler for å oppnå dette. Noen er også mer radikale i sine fremgangsmåter og det er disse vi først skal se på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer