Neste Aston Martin

Aston Martins stjerne-GT, DB9 begynner å trekke på årene. Neste generasjon klargjøres.

Her har Automedia knipset en Aston Martin som hittil har vært ukjent for oss - det er sannsynligvis etterfølgeren til Aston Martin DB9. Blir det DB10?
Her har Automedia knipset en Aston Martin som hittil har vært ukjent for oss - det er sannsynligvis etterfølgeren til Aston Martin DB9. Blir det DB10? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin er en av de mest tradisjonsrike produsentene av eksklusive biler i verden. Det er også et av de relativt sett få britiske som har overlevd siden 1920-årene sammen med Bentley, Rolls-Royce og Jaguar.

På hengende håret

Men det var nære på flere ganger og senest på midten av 90-tallet, da Ford grep inn og trådte til som reddende engel. Takket være dette greide Aston å gjenopplive fordums tradisjoner, samtidig som merket omstilte seg til kravene i bilmarkedet nær århundreskiftet.

Bildekavalkade: Aston Martin-modellene fra 1922 til i dag!

Flere modeller

I dag produserer Aston Martin flere biler enn noen sinne og har et modellspekter som støtter seg på fire pilarer: Den luksuriøse GT-klassen, med modellene DB9 og Virage, sportsbilklassen, med V8 Vantage og V12 Vantage, mens supersportsbilene er representert ved One-77 og kategorien firedørs-GT ved Aston Martin Rapide. I tillegg har DB9 en mer sportslig avlegger i "James Bond-bilen" DBS.

Mer anekdotisk er småbilen til Aston Martin. Den er basert på Toyota IQ, heter Cygnet og selges i Norge for "bare" litt over 380.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer