Neste BMW 5-serie stasjonsvogn

BMW er nå i ferd med å teste både sedan- og stasjonsvognutgaven av kommende 5-serie.

Publisert
Sist oppdatert

Helt i begynnelsen av året publiserte vi et sett spionbilder av sedanversjonen av neste generasjon BMW 5-serie. Nå har vi også bilder av stasjonsvognen. Som dere ser på bildene, snakker vi her om en stor doning med kvaliteter som gjør at den kan klassifiseres både som luksusbil og en skikkelig familiefrakter.

Lav og bred

Sammenlignet med dagens utgave, øker totallengden trolig bare med et par centimeter, men akselavstanden kommer til å vokse betydelig mer, sannsynligvis rundt 10 centimeter. Disse kommer til å sørge for kortere overheng både foran og bak. I tillegg kommer bredden til å øke noe, både totalt og når det gjelder sporvidden. Redusert blir imidlertid høyden, og dermed kommer 5-serie til å fremstå enda mer bakkenær enn dagens utgave, til glede for både designere og ingeniører.

Mildere

Og apropos utseende, det aggressive og litt spesielle uttrykket dagens 5-serie har, kommer trolig til å bli noe mildere for å tilfredsstille en bredere kjøpergruppe. Dagens 5-serie var omdiskutert da den kom på markedet i 2003.

Motorer

Motorutvalget utvikles i så stor hastighet hos BMW at vi ikke tør spå stort om dette, men vi regner med at flere bensindrevne turbomotorer blir å finne i neste 5-serie, både med 6, 8 og kanskje til og med 4 sylindere. Et rikt utvalg av dieselmotorer blir også tilgjengelig, og for de forbruksbevisste er det heller ikke utenkelig at en hybridversjon kommer. BMW har alt vist frem sin hybridteknologi i X5 og X6.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer