Neste Corvette mer retro

GMs designsjef forventer Sting Ray-hint på neste generasjon.

Neste Corvette mer retro
Publisert
Sist oppdatert

De som har sett Transformers 2 vil kjenne igjen Sideswipe, en av de medvirkende autobots, på disse bildene. Det dreier seg om en konseptbil ved navn Corvette Stingray (sic) Concept, også kjent som Centennial Concept, som ble vist på bilutstilling i Chicago tidligere i år.

Under filmingen var spionfotografer på ferde i kulissene og spekulasjoner har bredt seg om hvorvidt dette kunne være neste generasjon Corvette - eller C7, som skal erstatte C6 i løpet av de neste par-tre årene.

Ikke akkurat slik...

Amerikanske journalister har omsider fått General Motors' designsjef, Ed Welburn, i tale angående dette, og han begrenser seg til å uttale at dette "ikke er neste Corvette" (nei, selvsagt - det er jo en konseptbil...), men at han forventer at det todelte bakvinduet vil gjøre comeback.

Løsningen var høyst kontroversiell på 60-tallet og varte bare en årsmodell. Imidlertid uttaler Welburn at han ikke kan se noe problem med denne designløsningen all den tid bilen for øvrig vil være utstyrt med både ryggekamera og -sensorer.

Når?

Grunnet finanskrise og konkurs er det for tiden i det blå når neste generasjon Corvette vil se dagens lys, men modellen er ikke avlyst og kan anses for å være viktig for nyfødte GMs image. Sannsynlig er det i hvertfall at markedsintroduksjonen er blitt forsinket minst et år. Det vil si cirka 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer