Neste Mitsubishi ASX blir ladbar hybrid

Den tøffe SUV-en på bildene er en ladbar hybrid av neste generasjon.

NESTE LADBARE: Det er ikke vi, men Mitsubishi-importøren, som indikerer at dette vil bli merkets neste ladbare hybrid i produksjon og etterfølgeren til dagens ASX.  Foto: MITSUBISHI
NESTE LADBARE: Det er ikke vi, men Mitsubishi-importøren, som indikerer at dette vil bli merkets neste ladbare hybrid i produksjon og etterfølgeren til dagens ASX. Foto: MITSUBISHI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse viste at godt over 40 prosent av norske bilkjøpere ønsker seg en ladbar bil. Det tar Mitsubishi høyde for.

- Den ladbare versjonen av Mitsubishi Outlander ser nemlig ut til å få en lillebror, sier den norske importøren i dagens pressemelding. Det er riktignok ikke dagens ASX som skal bli ladbar, men dens etterfølger.

Og den etterfølgeren skal etter sigende basere seg på konseptbilen på bildene, som har det smått barbariske navnet Concept XR-PHEV II.

Det dreier seg om en urban crossover, med et hybrid drivverk som driver forhjulene. Og som altså kan lades fra stikkontakt.

Les vår siste test av Outlander PHEV her!

Produksjonsbil i vente

Selv om konseptbilen XR-PHEV er vist tidligere, er det altså oppfølgeren Concept XR-PHEV II som er klar for visning på bilutstillingen i Geneve.

Mitsubishi har innrømmet at de har blitt ansett av mange som kjedelige i designen, men har også lovet at de skulle vise nye takter. Det tror vi på når vi ser denne.

Navnet lar seg forresten enkelt forklare: XR betyr Cross runner og PHEV begynner å bli velkjent som forkortelse for Plug-in Hybrid Electric Vehicle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer