Viser konseptet Engelberg Tourer i Genève

Neste Mitsubishi Outlander får lang rekkevidde

Den røslige ladbare hybriden er etter alt å dømme en forløper til neste generasjon Outlander PHEV, som ventes til neste år. Blant annet skal den kunne kjøre sju mil på bare strøm.

LITT VOLDSOM: Om den massive fronten videreføres til Outlander vites ikke, men at neste generasjon ladbar hybrid hos Mitsubishi er klart. Engelberg Tourer, som tiltrekker seg oppmerksomhet på bilmessen i Genève, tror vi ikke blir det endelige navnet på bilen. Foto: Jamieson Pothecary
LITT VOLDSOM: Om den massive fronten videreføres til Outlander vites ikke, men at neste generasjon ladbar hybrid hos Mitsubishi er klart. Engelberg Tourer, som tiltrekker seg oppmerksomhet på bilmessen i Genève, tror vi ikke blir det endelige navnet på bilen. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Mitsubishi lanserte den ladbare Outlander i 2013, som et unikt, ladbart tilbud i SUV-klassen, har japanerne hatt en formidabel suksess med modellen her i landet.

I fem år har modellen tronet blant de mest solgte SUV-ene og er den mest solgte ladbare hybriden her i landet. Så langt i 2019 er Outlander suverent mest solgte SUV og mest solgte ladbare hybrid - og fjerde mest solgte bilmodell etter Golf, Nissan Leaf og BMW i3.

Den nå over fem år gamle modellen nærmer seg ubønnhørlig slutten på sin livssyklus og vil i løpet av 2020 erstattes av en ny generasjon Outlander, med en oppgradert ladbar hybriddrivlinje.

GIR ET HINT: Ifølge Mitsubishi forteller Engelberg Tourer noe om fremtidig design for merket. Skreller vi vekk konseptbiltypiske detaljer som de spesielle hjulene, er bilen likevel gjenkjennelig som Outlander-slektning. Foto: Jamieson Pothecary
GIR ET HINT: Ifølge Mitsubishi forteller Engelberg Tourer noe om fremtidig design for merket. Skreller vi vekk konseptbiltypiske detaljer som de spesielle hjulene, er bilen likevel gjenkjennelig som Outlander-slektning. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Oppkalt etter skisted

Det gjør det ekstra interessant å se nærmere på konseptbilen de nå viser på bilmessen i Genève, med det snodige navnet Engelberg Tourer. Den japanske produsenten kan fortelle at Engelberg er et skisted sentralt i Sveits som tilbyr panoramautsikt, så vel som preparerte løyper og off-piste nedfarter med høy vanskelighetsgrad.

Litt mer relevant for en framtidig potensiell bilkunde: Mitsubishi forteller at denne bilen gir et inntrykk av produsentens nye designretning. Stylingen etterstreber å gi inntrykk av at dette er en bil full av kraft og driftssikkerhet, ifølge pressemeldingen som ble sendt ut i forkant av bilutstillingen.

SVEITSISK-INSPIRERT: Engelberg er et skisted som har gitt sitt navn til Mitsubishi-SUV-en av en eller annen grunn ... Foto: Mitsubishi
SVEITSISK-INSPIRERT: Engelberg er et skisted som har gitt sitt navn til Mitsubishi-SUV-en av en eller annen grunn ... Foto: Mitsubishi Vis mer

Takboks med tåkelys

Interiøret skal tilby sjenerøst med plass og tre seterader som gir plass til sju personer. Konseptbilen er utstyrt med en takboks med fjernstyrt lukking/åpning og takboksen har innfelte tåkelys i front.

Mitsubishi benytter sin egen teknologi innen elektrifisering og firehjulsdrift i den nye modellen. Det er, som dagens Outlander PHEV, en ladbar hybrid som benytter to elektriske motorer, en elmotor foran og en elmotor bak, som står for firehjulsdriften. Og selvsagt med en bensinmotor i tillegg som kan lade batteriet og/eller drive bilen framover.

NESTEN KLART: Det kan se ut til at interiøret nærmer seg produksjonsferdig nivå. Legg merke til kamerabilde som erstatter sidespeil ute til høyre. Foto: Jamieson Pothecary
NESTEN KLART: Det kan se ut til at interiøret nærmer seg produksjonsferdig nivå. Legg merke til kamerabilde som erstatter sidespeil ute til høyre. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Sju mil på strøm

I forhold til dagens modell, vil denne få en elektrisk rekkevidde på 70 kilometer (WLTP testsyklus), og med fulladet batteri og bensintank er total rekkevidde oppgitt til over 700 km (WLTP).

Dette betyr at man kan kjøre den enda lenger enn før som elbil.

Mitsubishi opplyser at Engelberg Tourer får permanent firehjulsdrift (4WD) via de to elektriske motorene, som driver hver sin aksel. Utviklingen av chassisdynamikk og framkommelighet har sin opprinnelse tilbake til de sportslige Lancer Evolution.

Active Yaw Control (AYC), samt elektronisk krengningskontroll skal gi optimal momentfordeling mellom forhjulene, det vil si at hvert hjul kan kontrolleres ved å bremses eller få mer kraft, alt etter behov for grad av veigrep, dette under fellesnevneren Super All-Wheel Control (S-AWC). AYC har sensorer for rattutslag, grad av krengning, bruk av gass- og bremsepedal, bilens hastighet med mer.

«Connected Car System»

Når føreren taster inn reisemål i navigasjonssystemet vil nett-tilkoblingen bruke værmeldingen, temperatur, topografi, mengden trafikk og kjøreforhold til å finne optimal kjøremodus langs turen for å kunne kjøre mest mulig økonomisk.

Foto: Jamieson Pothecary

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer